Emil Boc a semnat autorizaţiile pentru noi plăcuţe multilingve în municipiul Cluj-Napoca

Emil Boc a semnat autorizaţiile pentru noi plăcuţe multilingve în municipiul Cluj-Napoca
Viceprimarul maghiar Olah Emese a postat informaţia pe reţeaua de socializare Facebook.

"Este oficial! Primarul Emil Boc a semnat aprobările pentru construirea tăblițelor bilingve", a anunţat pe Facebook viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese. 

Reprezentanţii municipalităţii spun că este vorba de plăcuţe pentru celelalte trei intrări principale din oraş, după ce în 16 mai au fost amplasate astfel de plăcuţe la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Floreşti (foto).

"Urmează să planificăm graficul de executare a lucrărilor şi să îl propunem primarului. Sunt trei indicatoare de intrare în oraş pe care le vom înlocui, spre Turda, Baciu şi Apahida. Încă nu ştim cu care vom începe. Probabil săptămâna viitoare va fi înlocuit primul indicator dintre cele trei", a spus un responsabil din Primărie.

În 7 aprilie, primarul Emil Boc a anunţat că noile indicatoare toponimice vor fi amplasate în circa o lună, o lună şi jumătate. Asta pentru că există avize şi autorizaţii necesare, plus o perioadă de execuţie şi amplasare la toate intrările în oraş. A fost prevăzută instalarea unei plăcuţe mai mari, pe care scrie Municipium Aelium Napocense ab Imperatore Hadriano Conditum (117-138), respectiv dedesupt o altă placă pe care este trecut Cluj-Napoca, Kolozsvar, Klausenburg.

"Această soluţie dată de o comisie de experţi stinge conflictul juridic generat de sentinţa instanţei. E o soluţie care îşi propune să unească, nu să dezbine. Îmi doresc ca fetele mele să se simtă acasă în acest oraş, alături de români, maghiari, germani şi alte etnii", spunea Emil Boc.

 

Comenteaza