Experimentul CTP. "Le vopsim în orice culoare, numai să vedem cum merge"

Experimentul CTP.
Compania de Transport Public se pregătește să lanseze un nou proiect, menit să reducă aglomerația matinală din trafic.

Compania de Transport Public (CTP) se pregătește să lanseze proiectul-pilot de curse cu circuit închis pentru elevii de la două școli din centru. În experiment sunt cuprinse "Avram Iancu" și "Nicolae Bălcescu". Din aprilie, elevii din ciclul primar ar urma să fie ridicați din locuri prestabilite de autobuze, care vor avea la bord un polițist local, pentru evitarea oricăror incidente. La poarta școlii vor fi preluați de bodyguardul școlii. Chiar săptămâna aceasta au ajuns la CTP listele cu adresele reale ale elevilor, pentru că, așa cum se știe, există mulți părinți care își înscriu copiii în baza unui flotant.

Inițial, se convenise ca programul să pornească după ce la Cluj vor sosi minibuzele pentru care CTP a pornit o licitație. Între timp, procedura s-a anulat, iar conducerea companiei a decis să o amâne temporar.

"Nu vom aștepta să vină minibuzele. Vom pune la dispoziția elevilor autobuze sau microbuze pe care le avem acum în dotare", a spus Liviu Neag, directorul CTP.

Anul trecut, primarul Emil Boc a cerut CTP să vopsească în culori diferite autobuzele care deservesc elevi. "Le vopsim în orice culoare, numai să vedem cum merge. Deocamdată, preocuparea noastră este să facem sistemul să funcționeze, să vedem cum îi putem prelua și apoi duce acasă pe toți copiii în siguranță", a explicat Neag.
Acesta a subliniat că, pentru copiii din clasele mai mari, vor exista în continuare cursele pentru elevi care circulă și acum. Din păcate, în acestea se urcă și alți pasageri.

Proiectul pentru transportul elevilor a fost propuse în cadrul programului de bugetare participativă.

"Traficul din Cluj este grav afectat de către părinții care își transportă copiii la școli, mai ales în centru. Propun implementarea unui proiect de autobuze/microbuze școlare cu circuit închis, în cooperare cu toate școlile, iar copiii să fie luați din cea mai apropiată stație de locuința acestora. După-masă, la fel, copiii să fie transportați către locuințele lor. Monitorizarea transportului se va face printr-o aplicație", a scris Cristina Roman, pe website-ul bugetareparticipativă.ro.

Acest proiect a strâns 217 voturi în faza a doua a procesului de bugetare participativă derulat de municipalitate, suficiente pentru a câștiga.

Comenteaza