Expiră termenul pentru plata impozitelor cu bonificație. Jumătate din clujeni şi-au plătit dările

Expiră  termenul pentru plata impozitelor cu bonificație. Jumătate din clujeni şi-au plătit dările
| Foto: Arhiva

45% dintre clujeni, persoane fizice, și-au achitat de la începutul anului și până în prezent impozitul pentru anul în curs. A fost astfel colectată suma de 23.025.241 lei, din debitul de 51.880.045 lei.

Luni, 2 aprilie 2018, este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificația de 10% din valoarea acestora. După această dată, se calculează majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună. Peste 9500 de clujeni și-au achitat impozitele online, cu un procent de 23% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția acestora modalități facile de achitare online:

-        cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (care a fost transmisă, conform legii, prin poștă);

-        pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro prin plată online, cu autentificare;

-        pe www.ghiseul.ro, unde contul poate fi creat imediat.

În vederea stabilirii impozitului pe clădirile cu destinație nerezidențială/mixtă, rapoartele de evaluare se depun în copie, la organul fiscal local, ca anexă la declarația contribuabilului, până la data de 2 aprilie 2018.

Rapoartele de evaluare se întocmesc de către un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării și reflectă valoarea clădirii la data de 31 decembrie 2017.

Conturile în care se poate efectua plata impozilelor şi taxelor locale, declaraţiile (formulare tipizate), ghidul contribuabililor şi alte informaţii pot fi accesate pe site-ul instituţiei: www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Taxe și impozite.

Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până în 2 aprilie 2018, să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

Comenteaza