Video Foto Exproprierile de la Aeroport. Ședință cu scandal în CJ

Exproprierile de la Aeroport. Ședință cu scandal în CJ
Exproprierile de la Aeroport
Exproprierile de la Aeroport
Exproprierile de la Aeroport

Câțiva proprietari de terenuri au venit la ședința Consiliului Județean Cluj cu pancarte pe care scrie "Hoție - 0,45 bani teren în Cluj", nemulțumiți de prețul cu care vor fi despăgubiți pentru parcelele expropriate pentru extinderea pistei aeroportului.

Consilierii județeni dezbat la ședința de vineri un proiect de hotărâre ce privește emiterea efectivă a deciziei de expropriere pentru realizarea lucrării de utilitate publică ”Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj”, pe raza localităților Cluj-Napoca și Apahida – etapa a II-a.

Este vorba despre 334 de proprietari care în schimbul terenurilor ar urma să primească sume modice, de circa 0,45 de lei per metru pătrat. De exemplu, pentru cea mai mare parcelă care va fi expropriată, un teren de 19.000 mp, proprietarul primește doar 8.793 de lei. 

"Ceea ce vreți să faceți astăzi nici nu pot califica! CJ Cluj are astăzi la dispoziție 47.000 de euro. Ce vreți să faceți cu bani ăștia? Să expropriați 40 de ha de teren, la prețul de 45 de bani mp și 80 de bani mp de teren. Mie îmi expropriați 1.000 de m. Știți ce înseamnă 1000 de m de teren? 450 de lei", a spus Radu Rusu, unul dintre proprietarii veniți vineri la ședința CJ Cluj.

Proprietarii parcelelor, nemulțumiți de sumele derizorii oferite de stat, au venit la ședință cu pancarte pe care au scris "Hoție - 0,45 bani teren în Cluj". Oamenii spun că sumele stabilite sunt mult prea mici având în vedere tarifele actuale ale terenurilor din Cluj. CJ Cluj spune că acestea sunt sumele prevăzute de lege și că nu le pot modifica. Suma totală care este alocată pentru aceste exproprieri de este 47.000 de euro.

"Nu voi susține un proiect prin care sa despăgubi oamenii la sumele acestea derizorii, îi purtăm prin instante, cheltuim bani cu avocați și pana la urma ei tot câștiga. În calitate de consilier al ministrului Agriculturii voi aduce în atenția ministrului acest aspect", a spus consilierul județean Viorel Secară.

Consilierii județeni au amânat votul pe cele două proiecte, 10 și 11, de pe ordinea de zi. UDMR a propus amânarea, iar PNL a susținut propunerea. 

 

Comenteaza