Foto Extinderea hotelului Radisson Blu! De ce a ajuns în comisia de urbanism a județului și ce decizie s-a luat

Radisson Blu, hotelul de 5 stele de lângă Cluj Arena, se extinde în partea de est cu un corp de clădire cu două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras. De asemenea, se mai fac și o sală de conferințe și o zonă de restaurant. 

Extinderea hotelului vine după ce proprietarul afacerii, compania Winners First, a câștigat un proces cu Primăria Cluj-Napoca, prin care a obținut ca terenul de 5.697 mp “zonă construită protejată; zonă verde – scuaruri, grădini, parcuri publice” să devină “zonă construită protejată; subzonă de activități economice cu caracter terțiar”, precum în vechiul PUG al orașului.

Proiectul de extindere a PUZ-ului existent a fost, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a explicat de ce un proiect din municipiul Cluj-Napoca are nevoie de o aprobare de la CJ Cluj. „Este vorba de un PUZ într-o zona protejată și trebuie cerut și avizul comisiei de la Consiliul Județean. Așa cere juridicul din Cluj-Napoca”, a afirmat Salanță.

Alice Oprica, membră a comisiei de urbanism, a avut mai multe observații referitoare la zona canalului Morii, la zona de aprovizionare sau legate de traseele pietonale. „Beneficiile publice nu prea există decât cele ale dezvoltării hotelului și a profitului pentru acesta”, a spus ea.

Pe de altă parte, arhitectul Vlad Negru, alt membru al CTATU Cluj, a precizat că i se pare că hotelul vine foarte bine în completarea celor două mari investiții publice din Parcul Central, Stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă. „Cred că este cel mai bun lucru care se poate întâmpla acum în acea zonă. Aveam nevoie de așa ceva”.

După câteva minute de dezbateri, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil precizând următoarele:

Este vorba de trei aspecte. Dacă respectă indicatorii urbanistici, înțeleg că îi respectă. Dacă nu afectează spațiul verde din parc, înțeleg că nu afectează. Și dacă fără aprobarea noastră, primăria Cluj-Napoca nu poate aviza proiectul și da o hotărâre de consiliu local, atunci voi propune un aviz favorabil. Rugămintea mea este să se țină cont de observațiile urbanistice prezentate de membri comisiei”, a afirmat Tișe.

Odată cu realizarea noului corp de clădire, preponderent din sticlă, hotelul va avea 25 de camere noi, pentru care vor fi desemnate 20 de noi locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol.

Hotelul de 5 stele din Cluj-Napoca, investiţia preşedintelui BT

Radisson Blu Cluj-Napoca, primul hotel de cinci stele din oraș sub un brand internaţional, a fost inaugurat în 2022. A fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania. Investiţia totală s-a ridicat la 22 mil. euro. Unitatea turistică are 149 de camere, de șase tipuri, un restaurant internațional, terasă, o grădină, un bar cosmopolit. Numără șase săli de conferințe și una ballroom, de 300 de persoane. Investiția se ridică la 130.000 de euro pe cameră.

Comenteaza