Florisal, plângere împotriva exproprierii pentru Parcul Zorilor

Florisal, plângere împotriva exproprierii pentru Parcul Zorilor

Firma Florisal Satu Mare, care deține terenul de 1,2 hectare din Zorilor, unde primăria vrea să facă un parc, a mai depus o plângere împotriva exproprierii.

În plângerea prealabilă care s-a aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Cluj-Napoca din 17 februarie se cere revocarea hotărârii CL nr. 997/24 decembrie 2019 prin care se aprobau indicatorii tehnico-economici ai viitorului parc. În textul hotărârii atacate de Florisal se prevede și valoarea estimativă a despăgubirilor pentru terenul expropriat, 9,2 milioane de lei, potrivit studiului de fezabilitate.

Suma efectivă se va stabili însă în urma unui raport de evaluare a acestui teren și urmează să fie aprobată printr-o altă hotărâre a CL. Proprietarii terenului contestă legalitatea hotărârii din decembrie 2019, invocând faptul că a fost încălcată procedura de expropriere.

Serviciul juridic al primăriei a propus însă respingerea plângerii. Consilierii locali au consemnat, cu 21 de voturi, respingerea acesteia. Florisal a deschis mai multe procese împotriva Primăriei Cluj-Napoca, referitor la realizarea Parcului Zorilor pe terenul deținut de această firmă.

Comenteaza