Fostul ministru al Transporturilor, plângere penală împotriva ministrului Şova pentru contractul Autostrăzii Transilvania

Fostul ministru al Transporturilor, plângere penală împotriva ministrului Şova pentru contractul Autostrăzii Transilvania
Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a făcut o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național, Dan Şova, în legătură cu contractul cu firma Bechtel. Boagiul îl acuză pe Şova că ascunde contractul original.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a depus o plângere penală împotriva lui Dan Şova pentru "acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase".

"Il acuz public pe Dan Sova de faptul ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodata de un Guvern al Romaniei. Intentia lui Dan Sova este evidenta: vrea sa-l apere pe fostul sau sef de partid. Altfel, imi pun intrebarea: cui, din PSD, ii este frica de contractul parafat de un alt Guvern PSD? Pentru a-i ajuta pe Dan Sova si pe ministrii USL sa-si depaseasca stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili si neperformanti guvernanti ai Romaniei, apelez la institutiile acreditate ale statului sa le dea o mana de ajutor in desecretizarea completa a contractului Bechtel", spune Anca Boagiu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, fostul ministru atrage atenţia să înţelegerile contractuale dintre Guvern şi firma Bechtel au încetat, motiv pentru care contractul poate fi făcut public în întregime.

"Intelegerile contractuale dintre parti, respectiv dintre Guvern si Bechtel International Inc. au incetat. Ca atare, ii amintesc lui Dan Sova ca are OBLIGATIA sa faca public TOT contractul, inclusiv contractele si comisioanele firmelor de avocati implicate in aceasta afacere, in frunte cu firma sa si a mamei sale", spune Boagiu.

"Guvernarea USL este caracterizata de ruinarea economiei nationale, de minciuna, manipulare si de o politica agresiva de lipsa de transparenta", mai spune fostul ministru al Transporturilor, în încheierea comunicatului.

Comenteaza