Fostul subprefect a câştigat pentru a treia oară procesul de repunere în funcţie

Fostul subprefect a câştigat pentru a treia oară procesul de repunere în funcţie

Tribunalul Cluj a decis repunerea în funcţia a subprefectului Zoltan Gyorke, demis anul trecut.

Gyorke a câștigat a treia oară procesul de repunere în funcție. Marţi, 11 februarie, instanța a decis că, în urmă cu un an, prin hotărârea de Guvern nr. 54/08.02.2019, subprefectul a fost destituit ilegal. El a mai câştigat două procese în trecut, dar în cele două cazuri Instituţia Prefectului Cluj a făcut recurs şi cazul a fost rejudecat. Şi de această dată, Instituţia Prefectului are dreptul să facă recurs.

Vă prezentăm, în continuare, motivarea pe scurt a instanţei:

"Admite acţiunea formulată de reclamantul ZG, în contradictoriu cu pârâţii P-M R, GR, SGG şi MAI, având ca obiect anulare act administrativ. Anulează hotărârea de Guvern nr. 54/08.02.2019 privind aplicarea în privinţa reclamantului a mobilităţii din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj, în funcţia publică de inspector guvernamental.

Anulează Decizia prim-ministrului României nr. 24/08.02.2019 privind numirea prin mobilitate a reclamantului în funcţia publică de inspector guvernamental. Dispune reintegrarea reclamantului G Z în funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj.

Dispune obligarea pârâţilor la plata în favoarea reclamantului a diferenţei dintre cuantumul indemnizaţiilor indexate, majorate şi recalculate aferente funcţiei de subprefect şi veniturile aferente funcţiei de inspector guvernamental, de la data aplicării mobilităţii şi până la data reintegrării în funcţia publică de subprefect. Ia act că reclamantul va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă şi asigurări sociale". Gyorke a fost demis de guvernul PSD, cu un an în urmă, în locul lui fiind numit Alin Danci, care, la rândul lui, a fost demis de guvernul Orban care a numit-o în funcție pe Irina Munteanu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza