FOTO Au început lucrările în Piaţa Unirii. Cum va arăta "zona zero" a Clujului

FOTO Au început lucrările în Piaţa Unirii. Cum va arăta
Cea mai importantă piaţă a Clujului a intrat într-un proces de modernizare.

Primăria Cluj a anunţat începerea lucrărilor de modernizare a Pieței Unirii. cea mai importantă schimbare este pietonalizarea laturii de vest a pieţei, adică cea cu restaurante şi cafenele.

"Acum se derulează lucrări pe latura sudică. Latura sudică a pieței, în lungime de 130 metri liniari, se continuă din B-dul Eroilor cu amenajarea pavajului, iluminatului și a mobilierului urban. Până la pietonalizarea din etapa 3, se păstrează cele 4 benzi de circulație. Trotuarul va fi amenajat cu borduri și plăci din piatră naturală, stâlpi de iluminat public pentru continuizarea spațiului venit dinspre Eroilor", a anunţat Emil Boc pe reţelele de socializare.

Rămân arborii existenți, a ţinut să precizeze edilul.

În ceea ce proveşte iluminatul ambiental, festiv decorativ, arhitectural și public, acesta va fi modernizat cu surse LED cu componente de comunicație wireless și componente electronice ce permit programarea acestora pentru funcționarea la nivele diferite de putere pe paliere orare.

Pentru finalizarea laturii sudice a fost prevăzut în termen de o lună. Lucrările sunt fost executate de SC ARL SA, după un proiect întocmit de arhitecţii de la PLANWERK. Valoarea totala a investiţiei în Piata Unirii, etapa a doua de modernizare, este de 7,9 milioane de lei fără TVA.

Comenteaza