Funcţionarii publici au anulat greva. Dâncu bate palma cu sindicatele

Funcţionarii publici au anulat greva. Dâncu bate palma cu sindicatele
După deciziile comune luate împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a suspendat greva generală pe perioadă nedeterminată programată a fi declanşată din 19 iulie.

În cazul în care angajamentele din acest acord şi termenele de soluţionare a acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acţiunile de protest. Cele două părţi au convenite rezolvarea problemelor cu care se confruntă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală; promovarea strategiilor de modernizare a funcţiei publice şi strategia formării profesionale în administraţia publică centrală şi locală; participarea la lucrările comisiei interministeriale pentru redactarea codului administrativ şi a codului de procedură administrativă.
 
MDRAP lucrează la un proiect de reformă a administraţiei publice. Ȋn cadrul construcţiei acestei legi, Guvernul va lua în discuţie posibilitatea ca administraţia publică locală să fie considerată ramură prioritară, pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene/ primării şi celelalte categorii de bugetari, iar FNSA va sprijini executivul pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi plătite începând cu 1 august în unităţile administrativ-teritoriale şi vor fi înregistrate în registrul public de evidenţă.
 
Guvernul României va iniţia discuţiile cu Ministerul Finanţelor Publice pe baza următoarelor principii: norma de hrană să se acorde tuturor salariaţilor din administraţia locală, în limita bugetelor aprobate iar acordarea voucherelelor de vacanţă să fie condiţionată de îndeplinirea unor criterii de performanţă. 
 
Vasile Dâncu (foto) a asigurat conducerea FNSA de sprijin pentru ca modernizarea administraţiei şi recâştigarea demnităţii salariaţilor din administraţia publică să devină un proces accelerat, în care toate deciziile şi strategiile se vor face în cadrul unui parteneriat cu organizaţii reprezentative care activează în domeniu. 

Comenteaza