Gata cu munții de moloz de pe aleile din Cluj! Apar două centre de colectare în oraș, GRATUITE!

Gata cu munții de moloz de pe aleile din Cluj! Apar două centre de colectare în oraș, GRATUITE!

Primarul Emil Boc a anunțat că două centre de colectare selectivă pentru deșeuri sunt gata să fie date în folosință la Cluj-Napoca.

Clujenii nu vor mai avea nicio scuză când își vor abandona deșeurile rezultate după renovari sau mobila veche pe aleile dintre blocuri sau la marginea orașului. Edilul Clujului a anunțat la ZIUA LIVE, că urmează să fie deschise noi centre de colectare, pentru început în două cartiere, unde clujenii își vor putea preda deșeurile în mod gratuit. Unul dintre cele două centre va fi în Mărăști, sub podul Fabricii, iar celălalt în Mănăștur, în zona străzii Bucium.

„Avem în pregătire două noi centre de colectare selectivă a deșeurilor,unul în Mărăști, sub podul Fabricii, unul în Mănăștur, în zona Bucium, unde se află clădirea ce trebuia să fie Spitalul Regional de Urgență și va fi sediul Academiei de Muzică. Sunt centre unde cetățenii, pe lângă punctele din cartiere, vor putea duce gratuit mobilă, deșeuri din construcții, resturi vegetale, fără să fie niciun cost perceput. Dacă ai acasă o canapea, mobilier, ai două soluții: poți să suni la firma de specialitate și vin cu un container și plătești o sumă modică sau o duci la aceste centre și o predai fără să plătești nimic. Vrem să punem la dispoziția cetățenilor soluții ca ei să nu mai arunce peste tot și să nu mai creeze rampe clandestine”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Primarul a spus că cele două centre sunt în faza finală de obținere a tuturor avizelor necesare, și că vor fi deschise "probabil" începând de săptămâna viitoare. 

Comenteaza