Foto Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu

Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu
Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu
Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu
Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu
Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu

Primăria Baciu va construi o grădiniță cu 600 de locuri pe strada Transilvaniei din comuna clujeană. Investiția se ridică la 7,2 milioane de lei, fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost reactualizat, conform reglementărilor în vigoare, și trimis spre avizare către PNDL. Urmează licitația publică pentru proiectare și execuție. "Suntem în grafic cu procedurile de avizare pentru construirea unui important și drag proiect pentru comuna noastră. Este vorba despre noua grădiniță cu program prelungit de pe str. Transilvaniei, care va primi în condiții moderne 600 copii", a declarat primarul comunei, Ioan Florin Mureșan. 

El spune că școlile din comună au capacitatea de a acomoda elevii băceni, însă el nu poate interveni în decizia părinților de a-și duce copiii la unitățile de învățământ din Cluj-Napoca: "Școala din Baciu este pregătită să primească dublul copiiilor înscriși în prezent.

Noi avem încă școli care sunt în conservare, cum sunt cele din Săliștea Nouă, Corușu și Popești. Am autorizat școala din Suceagu, am introdus apă și am făcut băi, am modernizat după ultimele cerințe. La fel și grădinițele. Nu pot să intervin în decizia părinților. Ei decid dacă își duc copiii în oraș sau nu". 

Declarația primarului din Baciu vine ca replică la afirmațiile edilului Clujului, care susține criza locurilor însuficiente în unitățile de învățământ din oraș, în special în creșe, se datorează și primarilor din localitățile învecinate.

"Aş vrea să ne uităm şi în preajma Clujului, dragii mei. Dacă nu ne uităm ce e în Baciu, Apahida, Floreşti, Gilău... iar acolo nu construim creşe, grădiniţe, şcoli. Nu aşteptaţi să rezolve Clujul toate problemele; nu le va putea rezolva, inevitabil. Soluţiile trebuie să fie în comunitate, cât mai aproape de cetăţean”, a declarat Emil Boc, în şedinţa de Consiliu Local din 2 aprilie 2019.

Investiții în educație, în 2019, în Baciu 

  • Cheltuieli materiale Școala Baciu și Mera - 391.000 lei
  • Reparații curente Școala Baciu și Mera - 150.000 lei
  • Burse școlare Baciu și Mera - 3.000 lei
  • Achiziție teren și SF construire creșă, grădiniță Cartier Nou Baciu - 1 milion lei
  • Construcție Gradiniță Nouă în comuna Baciu - 3 milioane lei 
  • Bibliotecă - 50.000 lei
  • Cheltuieli materiale bibliotecă - 20.000 lei

Bugetul comunei Baciu pentru anul 2019 poate fi consultat AICI! 

Comenteaza