Grevă la Cluj. Oamenii sunt disperaţi: "BLOCĂM PENSIILE!"

Grevă la Cluj. Oamenii sunt disperaţi:
Peste 100 de angajaţi ai instituţiilor subordonate Ministerului Muncii din Cluj-Napoca – ITM, AJOFM, Casa de Pensii şi AJPIS – au întrerupt lucrul timp de două ore şi au protestat, luni, în curtea clădirii comune în care îşi desfăşoară activitatea, nemulţumiţi de salariile mici.

Liderul sindicatului de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj, Elena Popescu, a declarat, luni, că de majorări salariale au beneficiat alte categorii de bugetari, nu şi cei care lucrează în instituţiile din subordinea Ministerului Muncii.

"A fost un protest spontan de două ore al angajaţilor de la cele patru instituţii subordonate Ministerului Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, Casa de Pensii şi Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, care au întrerupt lucrul.

De multă vreme noi nu am văzut nicio creştere a salariului. Se tot vorbeşte de creşterea salariilor bugetarilor, dar se pare că noi nu face parte dintre ei, de fiecare dată alte categorii - educaţia, sănătatea, cei din primării - au beneficiat de creşteri salariale dar noi nu.

Noi nu suntem vizibili şi nu am fost băgaţi în seamă. Avem salarii brute de 1.500-1.700 de lei la Casa Judeţeană de Pensii Cluj, nu beneficiem de sporuri de confidenţialitate sau de risc, aşa nu se mai poate", a spus Popescu.

Potrivit acesteia, în cazul în care acest semnal de alarmă va fi ignorat, angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj ar putea ajunge ca, după sărbătorile de iarnă, să blocheze pensiile, ca o soluţie extremă.

Comenteaza