Horea Uioreanu, ales vicepreşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene

Horea Uioreanu, ales vicepreşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene
Clujul a obţinut pentru prima dată cea de a doua funcţie în Uniunea Consiliilor Judeţene. Doar trei vicepreşedinţi sunt din Ardeal.

Preşedintele consiliului judeţean, Horea Uioreanu a fost ales, ieri, cu unanimitate de voturi, vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Liberalul este primul clujean care obţine o asemenea funcţie.

Cu 36 de voturi din tot atâtea exprimate, Uioreanu a devenit unul din cei zece vicepreşedinţi ai structurii care îl are, începând de ieri, în frunte pe controversatul „baron" de Vrancea, Marian Oprişan. Acesta din urmă a primit abia cu o seară înaintea votului susţinerea PSD în dauna omologului său din Constanţa, la fel de controversatul Nicuşor Constantinescu.

„Funcţia este nu numai a clujenilor, ci şi a Transilvaniei, pentru că voi reprezenta întreaga Transilvanie. Extrem de important este faptul că, după ce a fost făcut de râs în întreaga ţară de Emil Boc, Clujul începe să-şi recupereze imaginea şi prestigiul şi, încet, încet, îşi recapătă importanţa pe care o merită", a afirmat Uioreanu. Pe lângă Uioreanu, mai sunt doar doi vicepreşedinţi din Ardeal, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Chiar dacă nu-şi cunoaşte, încă, atribuţiile pe care le va avea ca vicepreşedinte UNCJR, şeful judeţului susţine că noua funcţie îi va oferi ocazia de a se afla mai aproape de locul în care se iau deciziile. „Atribuţiile vicepreşedinţilor vor fi stabilite la viitorul Comitet Director al UNCJR, dar, prin noua funcţie voi fi mult mai aproape de actul de guvernare, voi fi în mult mai strânsă legătură cu miniştri, lucru din care, până la urmă, cei care vor avea de câştigat vor fi clujenii şi ardelenii", a spus Uioreanu.

Preşedintele consiliului judeţean este convins că judeţul Cluj nu va fi defavorizat sub guvernul Ponta, după ce a fost unul dintre judeţele cel mai mult sprijinite financiar de la Bucureşti în guvernările Tăriceanu şi Boc. „Deja, din cotele defalcate din TVA am primit cu 8% mai mult decât anul trecut, iar, în ceea ce priveşte proiectele de investiţii, după încheierea tratatului cu FMI, la prima rectificare bugetară sper că Clujul va primi ce i se cuvine", a declarat Uioreanu.

Conform algoritmului stabilit în prealabil, PSD a obţinut, pe lângă funcţia de preşedinte, cinci vicepreşedinţi: Silvian Ciupercă (Ialomiţa), Constantin Nicolescu (Argeş), Tiberiu Marc (Sălaj), Titu Bojin (Timiş) şi Ion Prioteasa (Dolj). Liberalii au primit doar patru vicepreşedinţi, pe lângă Uioreanu figurând Marian Petrache (Ilfov), Cristian Adomniţei (Iaşi) şi Vasile Mustăţea (Giurgiu). Ultima funcţie de vicepreşedinte a revenit UDMR, care l-a desemnat pe şeful judeţului Harghita Borboly Csaba.

 

 

Etichete
Comenteaza