Hotelul Cristian, construit cu autorizaţie de gheretă pe trotuar în Piața Mihai Viteazul, rămâne în picioare. Se decapează canalul Morii

Hotelul Cristian, construit cu autorizaţie de gheretă pe trotuar în Piața Mihai Viteazul, rămâne în picioare. Se decapează canalul Morii

Consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind "organizarea concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru „Modernizarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu și a străzilor adiacente” și aprobarea cuantumului premiilor care urmează să fie acordate".

Sumele acordate sunt următoarele: premiul I - contractul de proiectare - 2.4 mil lei, premiul II - 83.000 lei, premiul III - 41.500 lei. Scopul concursului este găsirea celei mai bune soluţii de modernizare a liceului şi amenajare a curţii interioare şi a străzilor adiacente.

În ceea ce privesc clădirile şcolii, se doreşte extinderea acestora şi modernizarea lor, digitalizarea şi dotarea cu echipamentele necesare a claselor, micşorarea, spre eliminare, a programului şcolar în două schimburi, modernizarea bibliotectii, includerea sălii de de gimnastică Sonia Iovan în ansamblul educaţional şi propunerea unui nivel de sală de sport pentru toţi elevii liceului şi un alt nivel pentru actuala sală de gimnastică.  Pentru curtea şcolii se doreşte optimizarea terenurilor sportive, amplasarea de dotări specifice,etc.

În ceea ce priveşte spaţiul urban, se doreşte amenajarea în baza conceptelor de "walkable city" şi "smart city". Se doreşte pune în valoare a Canalului Morii, reducerea traficului de autoturisme şi încurajarea folosirii de vehicule alternative, precum şi folosirea transportului public de către profesori şi elevi. Se vor lăţi trotuarele, se vor crea spaţii de relaxare, cu mobilier stradal şi plante îngrijite. Concursul de soluţii va fi organizat de Ordinul Arhitecţilor din România. 

Înainte de vot, un consilier local a cerut explicaţii pe două proiecte: "Din ce am observat, proiectul include atât modernizarea Liceului Bălcescu, cât şi a străzilor adiacente. Dacă în privinţa şcolii planul e foarte amănunţit, la străzi sunt lucruri care trebuie clarificate. Pe lungimea străzii Argeş, sunt două obiective care necesită atenţie, canalul Morii şi hotelul Cristian. Pleacă concursul de soluţii de la punerea în valoare a canalului Morii şi este prevăzută demolarea hotelului Cristian, un adevărat dezastru urbanistic, în picioare, deşi e construit cu autorizaţie de funcţionare gheretă", a întrebat Alexandra Oană, consilieri local USR PLUS. 

"Proiectul prevede amenajarea acelui tronson al canalului Morii, în tema de concurs OAR. În ceea ce priveşte hotelul Cristian, este o chestiune de oportunitate, încă nu am luat-o în calcul, dacă pe parcursul analizei temei de concurs se va considera oportun să introducem şi această posibilitate, o vom introduce", a spus Ovidiu Cîmpean. 

"Din datele pe care noi le avem la Primărie, din nefericire, nu poate fi demolat astăzi. Aş dori să poată fi demolat acel hote. Nu are acoperire legală. Nici în privirea exproprierii pentru cauză de utilitate publică nu este elegibil. Dacă putem indetifica o altă cale, vă rog să o faceţi cunoscută. E o moşternire urâtă din anii '90, pe care o ducem după noi", a explicat edilul Emil Boc. 

 

loading...
Comenteaza