I-au desfiinţat postul şi o acuză că vroia să dea mită

I-au desfiinţat postul şi o acuză că vroia să dea mită
Chiar dacă Adriana Sabău şi-a recâştigat în instanţă dreptul de a reveni la conducerea societăţii de Pază şi Protecţie, Consiliul Judeţean a decis, ieri, să-i desfiinţeze postul. Mai mult, vicepreşedintele Ioan Oleleu o acuză pe femeie că ar fi vrut să-i dea mită.

Executivul Consiliului Judeţean a propus ieri ca organigrama Societăţii de Pază şi Protecţie să fie modificată, iar postul de director a fost desfiinţat. Consilierii PDL au atras atenţia că se încală o sentinţă judecătorească, prin care Adriana Sabău a fost repusă în această funcţie. Horaţiu Cătărig a subliniat că USL îi îndepărtează cu orice preţ pe oamenii care nu le convin, chiar, prin încălcarea unei sentinţe judecătoreşti. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, a apreciat că PDL apără pe cine nu trebuie, pentru că Adriana Sabău ar fi vrut să-l mituiască pentru a fi păstrată în funcţie.

Situaţia din cadrul Societăţii de Pază şi Protecţie, subordonată Consiliului Judeţean, nu s-a limpezit nici pe departe. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, a acuzat-o pe Adriana Sabău că ar fi vrut să-i dea mită pentru a fi păstrată în funcţia de director al acestei societăţi: „Ea a fost singura dintre directori care şi-a pus oamenii să mă întrebe câţi bani vreau ca să-şi păstreze funcţia". Adriana Sabău neagă că ar fi intenţioant vreodată să-i ofere bani lui Oleleu, cu atât mai mult cu cât ea s-a adresat instanţei încă de la bun început, pentru a-şi face dreptate, obţinând, de altfel, câştig de cauză.

„Domnul Oleleu ar trebui să studieze legea pentru a învăţa cum se pune în aplicare o hotărâre judecătorească de reintegrare. Pentru că altfel, mă întreb retoric, dacă în judeţul Cluj, unde domnul Oleleu este vicepreşdinte de Consiliu Judeţean, trebuie să dai mită pentru a asigura respectarea unei hotărâri judecătoreşti?", a transmis Adriana Sabău.

ZIUA de CLUJ a relatat pe larg despre cum a fost îndepărtată fosta directoare, Adriana Sabău, care a fost înlocuită cu un administrator, Robert Cojan. Sursele ZIUA de CLUJ spun că acesta a fost numit în funcţie la recomandarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu. După aproape un an în funcţie, Cojan a ales să plece din fruntea acestei societăţi. El a motivat, ieri, în şedinţa plenului de consilieri, că vrea să-şi continue carierea de avocat. Numai că după plecarea lui Cojan, firma rămâne cu minusuri financiare considerabile.

Cât timp a fost în funcţie, Cojan a considerat că se impune să facă ordine după fosta directoare. El le-a înapoiat angajaţilor toate sporurile reţinute, astfel că firma a rămas cu pierderi de peste 200.000 de lei. Cojan şi Oleleu au acuzat-o pe Adriana Sabău că a gestionat necorespunzător această societate. Printr-un audit s-au descoperit mai multe nereguli, conturi bancare neînregistrate în contabilitate, contracte de angajare care nu respectă normele de legalitate şi nu numai.

Numai că Adriana Sabău a câştigat în instanţă dreptul de a fi repusă în funcţie. De altfel, ea şi fost reîncadrată pe post şi i s-au şi plătit salariile pe care le-a pierdut timp de un an, vreo 80.000 de lei. Executivul a găsit, toutuşi, o soluţie pentru a scăpa de Adriana Sabău. La şedinţa de ieri, organigrama a fost modificată, iar postul ei a fost desfiinţat. Consilierul PDL, Horaţiu Catarig, a atras atenţia că se încalcă o hotărâre a instanţei. „Instaţa a decis s-o repunem în funcţie, iar, acum noi desfiinţăm acest post? Nu ştiu în ce măsură este legal ceea ce facem aici", a spus Cătărig.

Secretarul judeţului, Simona Gaci, a apreciat că sentinţa instanţei a fost respectată, de vreme ce Adriana Sabău a fost repusă în funcţie: „Acum, însă, Consiliul Judeţean are dreptul să modifice organigramă, astfel că postul de diretor poate fi desfiinţat". Conducerea firmei va fi asigurată de actualul director adjunct, Daniel Mihiş, urmând ca pe viitor, dacă se va impune, organigrama să fie modificată din nou, pentru înfiinţarea unui nou post de director.

 

Etichete
Comenteaza