Importanţa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

Importanţa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

De ce ONJN este atât de important, care este domeniul de activitate şi care este specializarea instituţiei. Care este rolul acesteia comparativ cu piata de Igaming.

Pe măsură ce jocurile de noroc ocupă o pondere din ce în ce mai mare din piaţa românească şi popularitatea acestora creşte, tot mai mulţi operatori migreaza în segmentul online. Din dorinta de a oferi produse si servicii de calitate, pentru a-si atrage din ce in ce mai multi clienti, operatorii trebuie sa se alinieze la standardele legale, impuse de legislatia in vigoare.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc este o institutie de stat, subordonata guvernului. Rolul acestei organizatii este de a autoriza, supraveghea si de a controla operatorii de jocuri de noroc: cazinouri clasice, cazinouri online, protectia jucatorului si implementarea unui mod responsabil de joc. Rolul secundar al acestei institutii este de a impune norme prin care se poate preveni frauda financiara sau frada privind datele personale. Toti operatorii, conform expertilor de la www.cazinoonline.com, respecta aceste norme legale in vigoare si vor pune la dispozitia clientilor sai un mediu sigur de joc, secondat de o practica ce sustine un joc responsabil.

Piata jocurilor de noroc din Romania a atins un volum urias, aproximativ un miliard de euro, iar din incasarile aferente taxelor de licentiere se pot distribui bani catre alte segmente:  catre ministerul culturii se va distribui 1%, iar catre ministerul educatiei, sportului si sanatatii si  se vor distribui 2%.

Piata Igaming este extrem de lucrativa din punct de vedere financiar, dar responsabilitatile ONJN nu se incheie aici. Operatorii ce nu respecta legile si incardarea legala sunt amendati, iar licentele le sunt retrase, fiindu-le interzis dreptul de a-si mai practica activitatea. Cei ce pun la dispozitia jucatorilor din Romania cazinouri nelicentiate risca amenzi de pana la 100.000 RON, sau aproximativ 22.000 EURO.

Din cele peste 8.000 de controale practicate de aceasta institutie, s-au putut aplica peste 8 milioane de RON, sub forma de amenzi, iar ONJN a contribuit la bugetul de stat cu peste 260 milioane de EURO, suma dobandita din incasarea taxelor de licentiere si a celor de autorizare.

S-a urmarit promovarea unui mediu de joc sigur, fara fraude, in care clientul este in centrul atentiei. In felul acesta, piata este in permanenta monitorizata, iar romanii pot avea certitudinea ca pe site-ul institutiei vor putea verifica absolut orice operator de jocuri de noroc. Cazinourile online pot fi verificate in cel mai scurt timp. Pentru ca dorim sa jucati informati, va putem spune cum puteti afla daca un operator este licentiat. In partea inferioara a paginii principale, un cazinou licentiat, ce isi desfasoara activitatea confrom legii in vigoare, va fi extrem de transparent cu aceste informatii. Numarul de licenta va fi mereu afisat la vedere, iar acest numar poate fi usor copiat si introdus in portalul institutiei pentru jocuri de noroc. In felul acesta, veti avea confirmarea unui mediu corect de joc, unde puteti depune linistiti, pentru a juca titlurile dumneavoastra preferate.

Indiferent de tipul de slot care va place, jocul de carti sau jocul de masa, trebuie sa stiti ca inclusiv companiile care sunt responsabile de auditul cazinourilor trebuiesc licentiate de ONJN.

Pentru a va bucura de serviciile unui operator online, din confortul casei dumneavoastra, trebuie sa depuneti un minim de efort in a verifica incadrarea legala a site-ului ales de dumneavoastra. Trebuie sa intelegeti ca un cazinou licentiat va pune la dispozitie un soft RNG – random number generator ( generator de numere aleatorii ) – atent optimizat, pentru a garanta o mecanica de plata corecta. Un operator de incredere va pune la dispozitie cele mai populare si sigure mijloace de plata, fara taxe suplimentare. Furnzorii de softuri de cazinou – companiile producatoare de softuri – vor incheia colaborari numai cu operatori licentiati, iar clientii din Romania pot avea acces la cele mai noi titluri.

Chiar daca piata jocurilor de noroc este inca la inceput, comparativ cu alte tari, putem spune ca ONJN asigura o infrastructura esentiala, in ceea ce priveste autorizarea si supravegherea operatorilor de jocuri de noroc. Mai mult decat atat, parte a incasarilor ce provin din autorizari si licente se duce si catre institutii precum Joc Responsabil, pentru a putea trata cu succes dependenta de jocuri de noroc.

Jucati doar intr-un mediu sigur, nu va riscati banii sau datele personale si, mai ales, jucati responsabil!

Comenteaza