Inamicul insectelor îşi intră în atribuţii de la 1 aprilie

Inamicul insectelor îşi intră în atribuţii de la 1 aprilie
Societatea Coral începe programul de dezinsecție din 1 aprilie. Consilierii PNL au transmis că e nevoie de intervenţia societăţii, având în vedere că au apărut deja insectele de primăvară.

Invazia musculiţelor şi a insectelor a fost remarcată de mai mulţi cetăţeni din Cluj-Napoca, au arătat consilierii locali ai PNL. Primăria a transmis că societatea Coral, care are contract cu municipalitatea pentru serviciul de deratizare şi dezinsecţie, îşi va începe programul începând din 1 aprilie, tocmai pentru că sunt temperaturi destul de ridicate la Cluj în această perioadă.

Primăria Cluj-Napoca arată că nu a primit nicio plângere din partea cetăţenilor cu privire la invazia de musculiţe pe străzile din municipiu. Pe de altă parte, consilierii PNL au transmis un comunicat de presă în care au solicitat ca firma Coral să-şi intre cât mai repede în atribuţii. "Mai mulți cetățeni ne-au sesizat că, după ora 17:00, musculițele roiesc nestingherite, deranjându-i în special pe cei care așteaptă în stațiile de autobuz", se arată în comunicatul transmis de PNL.

În replică, municipalitatea a explicat că societatea Coral şi-a programat încă de anul trecut să înceapă mai repede activităţile de deratizare şi dezinsecţie: "Date fiind temperaturile neobişnuit de ridicate pe care le-am avut la Cluj-Napoca în această iarnă, compania a demarat procedura de pregătire a activităţii de dezinsecţie, astfel încât aceasta să înceapă din 1 aprilie, 2014. Societatea Coral se încadrează astfel în calendarul aprobat al contractului".

Consilierul local PNL Dan Tarcea a arătat că n-a fost niciodată de acord cu modul în care s-a prelungit contractul cu această societate. "În anunţul de licitaţie se spunea clar că durata contractului are o perioadă de numai 5 ani. Nici măcar nu se prevedea posibilitatea prelungirii contractului. Cu toate acestea, Primăria şi Consiliul Local (CL) au semnat pentru o prelungire de 7,7 ani", a comentat Tarcea.

În replică, Primăria Cluj-Napoca a arătat că liberalii din CL au primit o notificare completă privind modul în care s-a ajuns la prelungirea acestui contract. "Coral a efectuat mai multe investiţii pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii de calitate şi de igienă. În cazul în care s-ar fi mers pe o prelungire de numai doi ani - atât cât era prevăzut în contractul iniţial - s-ar fi ajuns la o majorare a tarifelor pentru deratizare și dezinsecție", se arată în răspunsul municipalităţii.

Coral are contract cu Primăria Cluj-Napoca până în 2019. Anual, societatea încasează de la instituţie pentru serviciul de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie aproximativ 10 milioane de lei.

 

Comenteaza