Încă 10 autobuze școlare pentru Cluj

Încă 10 autobuze școlare pentru Cluj
| Foto: Facebook/Emil Boc

Primăria și Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor extinde transportul școlar pentru elevi, urmând să achiziţioneze 10 microbuze noi. 

Edilul Clujului, Emil Boc, a anunțat că, la solicitarea cetățenilor și în urma procesului de bugetare participativă, primăria va extinde transportul școlar pentru elevi și va achiziționa 10 noi mijloace de transport în acest scop. Proiectul presupune o alocare financiară bugetară în 2020 de 4,8 milioane de lei și va fi supus dezbaterii publice după consultări cu școlile clujene și Inspectoratul Județean Cluj.

Programul de autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017. Municipalitatea a implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, extinzând apoi de la 5 la 12 trasee și mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor.

De asemenea, primăria a sprijinit desfășurarea programului și prin Polița Locală, astfel încât elevii să fie în siguranță pe fiecare traseu al autobuzelor școlare. "Prin extinderea proiectului autobuzelor școlare urmărim creșterea calității actului educațional, a siguranței copiilor și descongestionarea traficului în oraș", spune Emil Boc. Proiectul va fi implementat după adoptarea bugetului pentru anul 2020. 

Comenteaza