Încă 7 autobuze electrice pe străzile Clujului. Pe ce trasee vor circula

Încă 7 autobuze electrice pe străzile Clujului. Pe ce trasee vor circula

Încă şapte autobuze electrice se pregătesc să circule pe străzile din Cluj-Napoca. La finele anului 2019, numărul total al mijloacelor de transport "eco" din oraş va ajunge la 41. 

Proiectul de "privind darea în concesiune către Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. a bunurilor aflate în domeniul privat al Municipiului Cluj-Napoca, ce fac parte din investiția „Înnoirea flotei de transport în comun în Muncipiul Cluj-Napoca prin achiziționarea de autobuze electrice” – șapte autobuze electrice" va fi supus votului Consiliului Local în şedinţa extraordinară de vineri, 22 martie 2019. 

Autobuzele electrice vor circula pe raza municipiului Cluj-Napoca pe unul din următoarele trasee:

Linia 27 Piața Gării – cartier Grigorescu (lungime 9,7 km)

Linia 28 Piața Mihai Viteazu – cartier Grigorescu (lungime 8,5 km)

Linia 30 strada Aurel Vlaicu – cartier Grigorescu (lungime 17,2 km)

Linia 32 strada Constantin Brâncuși – Piața Mihai Viteazu (lungime 6,6 km)

Linia 32B strada Constantin Brâncuși – Piața Gării (lungime 9,3 km)

Redevența datorată municipiului Cluj-Napoca de către Compania de Transport Public SA  este în cuantum de 0,03% din valoarea bunurilor concesionate, respectiv, 5.934 lei/an.

30 de autobuze electrice, până la finele anului 2019

"Din cele 30 de autobuze electrice achiziţionate din fonduri europene, 12 au ajuns deja la Cluj-Napoca, dintre care 4 au fost predate Companiei de Transport Public (CTP), iar alte 8 sunt în probe. Restul de 18 autobuze electrice vor ajunge la Cluj-Napoca până la finele lunii iunie 2019", declara primarul Emil Boc, săptămâna trecută, la ZIUA LIVE. 

Cele 30 de autobuze electrice care vor fi introduse în circulaţie în 2019 sunt cumpărate prin fonduri de la Uniunea Europeană şi au prețuri curpinse între 600.000 și 1 milion de euro.  Pentru o funcţionare corespunzătoare a noilor autobuze eco, municipalitatea va suplimenta numărul staţiilor de încărcare pentru autobuzele electrice: va amplasa încă 36 de prize, în trei locaţii din oraş (Grigorecu, Mărăşti, Gheorgheni). Investiţia se ridică la 7,7 milioane de lei. Amintim că, primăria clujeană doreşte să mai achiziţioneze şi 25 de autobuze electrice articulate, care dispun de tehnologie de ultimă oră. Investiţia depăşeşte 115 milioane de lei. Mai multe AICI! 

Cluj-Napoca, primul oraş din România cu transport public "verde"

Primele 11 autobuze electrice au fost puse în circulaţie pe străzile din Cluj-Napoca în 2018 şi au fost achiziţionate din fonduri elveţiene. Iniţiativa a adus municipalităţii premiul pentru eficiență energetică, la gala Energynomics Awards. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wifi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. Autobuzele au o garanţie de 5 ani, costurile de mentenanţă şi piesele de schimb fiind asigurate de firma cȃştigătoare, compania Solaris Bus&Coach. Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro. Autobuzele circulă pe liniile: 27, 28, 30 și 32. 

VEZI ŞI. La Cluj-Napoca vor mai ajunge şi 50 de troleibuze şi 22 de tramvaie . Alte 60 de autobuze Mercedes au intrat în circulaţie pe străzile din Cluj-Napoca la finele anului 2018. 

Comenteaza