News alert Încă o comună intră în SCENARIUL ROȘU

Încă o comună intră în SCENARIUL ROȘU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis vineri intrarea în scenariul roșu pentru încă o comună din județ, după ce rata de infectări cu COVID-19 a depășit 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Este vorba de comuna Mica, unde rata de infectare a ajuns la 3,55 cazuri la 1.000 de locuitori. 

Astfel, începând de duminică, 25 octombrie, ora 00:00, restricțiile luate deja în cazul celorlalte localități aflate în scenariul roșu se vor aplica și în comuna Mica: purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice - interior/exterior - închiderea localurilor și a sălilor de jocuri de noroc și trecerea școlilor/grădinițelor în scenariul 3, online.

"Începând cu data de 25.10.2020, ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile, comuna Mica, va lua toate măsurile pentru asigurarea rezilienței comunității si de diminuare a impactului tipului de risc, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, stabilite prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr.52/15.10.2020, specifice unităților administrativ-teritoriale a căror rată de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori. Prin Hotărârea nr. 66, se aprobă începând cu data de 26.10.2020, trecerea de la scenariul de funcționare actual la scenariul de funcționare 3, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Mica, conform anexei nr.1 care face parte integrantă din hotărâre", se arată în decizia CJSU Cluj.

Comenteaza