O nouă strigare pentru tronsonul 2 al străzii Tipografiei. Valoarea crescut cu încă 200.000 de lei

O nouă strigare pentru tronsonul 2 al străzii Tipografiei. Valoarea crescut cu încă 200.000 de lei

Municipalitatea clujeană organizează pentru a șasea oară licitația pentru lucrările de modernizare a tronsonului 2 din strada Tipografiei.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valoarea contractului este estimată la 1,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, cu 200.000 de lei mai mult decât la licitația precedentă organizată în martie și la care a fost depusă o singură ofertă, considerată însă neeligibilă. Pentru licitația din martie indicii tehnico-economici au fost actualizați printr-o hotărâre a Consiliului Local din februarie, valoarea crescând atunci cu 400.000 de lei, la 1,6 milioane de lei.

Ofertele la procedura în curs se pot depune până în 30 iunie. Investiția este finanțată din bani europeni prin Programul Operațional Regional, iar lucrările, dacă primăria găsește în cele din urmă un constructor, ar trebui să dureze cinci luni, pe tronsonul care măsoară 120 m. Lucrarea se referă la tronsonul cuprins între străzile David Ferenc și Joliot Curie.

Inițial tronsonul urma să fie refăcut ca parte a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, dar în 2019 a fost inclus în alt proiect finanțat din fonduri europene, alături de celalalte tronsoane ale străzii Tipografiei și de străzile Regele Ferdinand, E. Zola, S. Pușcariu și scuarul CEC Bank, de pe str. Cuza Vodă.

Amenajarea străzii se va face utilizând pavaje din granit și dale din piatră granit de 10 cm grosime, cu diverse dimensiuni în plan, dispuse astfel încât să marcheze diversele zone funcționale ale străzii. Prin proiect se propune reamenajarea spațiului, astfel încât vor dispărea anumite locuri de parcare existente în lungul străzii, iar principalul obiectiv este realizarea unui acces facil și protejat al pietonilor la Turnul Pompierilor, amplasat pe acest tronson.

Se vor amenja 10 parcări în capătul de est al străzii, parcări destinate riveranilor. Amenajarea se va face continuu, fără delimitări cu trotuar între zona carosabilă și cea pietonală. Alte dotări prevăzute sunt patru suporturi pentru biciclete, doi tei argintii, fiecare cu grilaj de protecție și două zone de odihnă cu șezut din lemn cu esență tare și soclu din beton placat cu mozaic frecat pe bază de ciment alb și marmură albă.

Iluminatul stradal va fi completat și de un iluminat arhitectural, fiecare arbore având și un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție. Durata estimativă de realizare a investiției este de cinci luni. Proiectul tehnic și autorizația de construire au fost întocmite de Asiza Birou de Arhitectură.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza