Încă patru containere pentru triaj epidemiologic la Cluj. Două ajung la Pediatria de pe Moților

Încă patru containere pentru triaj epidemiologic la Cluj. Două ajung la Pediatria de pe Moților

Încă patru containere de triaj ajung miercuri în spitalele din Cluj, astfel că numărul acestora ajunge la 20,  cel mai mare număr de containere care a ajuns într-un județ.

Două construcţii modulare pentru triajul epideomiologic de tip container, din cele patru care vor ajunge în județul Cluj, vor fi amplasate miercuri la UPU Pediatrie. Un alt container va ajunge la Spitalul din Huedin, iar altul la Spitalul CFR.

"Am ajuns la un total de 20 de containere aduse, care vor rămâne în proprietatea ISU ulterior. E cel mai mare număr de containere care a ajuns din rezerva de stat într-un judet", a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Containerele au încălzire, iluminare naturală și artificială, sunt cuplate la curent electric și au o capacitate de patru paturi. 

Containerele au fost obţinute la solicitarea Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, cu sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

"Astăzi, în prezența domnului Gheorghe Alecsei, președintele Administrației Naționale pentru Rezerve de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), precum și a domnului director general Călin Almășan, am asistat la instalarea a încă 2 containere la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, care vor ajuta la triajul epidemiologic, vor constitui zone tampon sau vor ajuta la consultarea pacienților COVID-19. De asemenea, 1 container a fost dus la Spitalul Clinic CF - Cluj-Napoca și 1 container la Spitalul Orășenesc Huedin.
Doresc să-i mulțumesc domnului președinte pentru sprijinul acordat, este cu adevărat important și se simte, cu siguranță, ce înseamnă un astfel de container pentru activitatea zilnică din spitale", a spus Abrudean.

Potrivit prefectului, valoarea unui astfel de container ajunge la 10.000 de euro, astfel că "vorbim de peste 200.000 euro, valoarea celor 20 de containere care au ajuns la Cluj și vor rămâne în proprietatea ISU Cluj, pentru a fi utilizate oricând la nevoie în perioade dificile", a explicat Abrudean.

Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice „Electrica Distribuţie Transilvania Nord” S.A. – Sucursala Cluj va sprijini/realiza operațiunile de racordare la rețeaua de energie electrică, în regim de urgență, a containerelor modulare.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va asigura dezinfecția și amenajarea corespunzătoare a acestora.

Echipamentele de încălzire (calorifere, etc.) necesare bunei funcționări a acestor structuri cu scop medical vor fi asigurate de unitățile spitalicești la care au fost amplasate.

Comenteaza