Încă un pas pentru pasajul rutier subteran de pe Bulevardul Muncii

Încă un pas pentru pasajul rutier subteran de pe Bulevardul Muncii

Primăria Cluj-Napoca a fost anunțată că nu este nevoie de aviz de mediupentru elaborarea documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire a pasajului rutier de la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului din municipiu.

Consilierii locali au votat în ședința de Consiliu Local, din decembrie 2023, aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului”.

Lungimea tronsonului amenajat este de 444 m, pasajul va avea 85 m, iar valoarea totală a investiției este de 130.299.542,12 lei cu TVA. Durata de realizare totală a investiției este de 28 luni, din care durata de realizare a lucrărilor este de 22 luni. Sursa de finanțare: bugetul local și alte surse constituite conform legii.

Primăria Cluj-Napoca a contractat serviciile Costin și Vlad Birou de Proiectare pentru a face studiile de fezabilitate și de trafic pentru un nou pasaj rutier în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului. Contractul a fost încheiat pentru 269.000 lei și are ca termen 90 de zile. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

La intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii în prezent se află un sens giratoriu.

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, in 7 martie 2022, masterplanul pentru dezvoltarea Bulevardului Muncii, o suprafață de 450 de hectare, din care doar 18% este ocupată de construcții. Atelier RVD a realizat masterplanul, un document informal, care prezintă o viziune de dezvoltare pe termen lung a fostei zone industriale a Clujului, dar care respectă în continuare Planul Urbanistic General, în curs de actualizare.

Comenteaza