Încep lucrările de proiectare pe patru drumuri judeţene importante

Încep lucrările de proiectare pe patru drumuri judeţene importante
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat luni, 19 decembrie, ordinele de începere a serviciilor de proiectare pentru patru drumuri județene, contracte care au fost deblocate după un blocaj de aproape cinci ani.

Este vorba despre proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumurilor județene din lotul I, pe DJ 107P Gilău (DN1)-Someșul Rece-Mărișel-DN1R, km 0+00 - km 44+260, respectiv lot II, pe DJ107M Luna de Sus-Băișoara-Buru-limita județului Alba, km 0+00 - km 42+000.

Al treilea și al patrulea ordin de începere a serviciilor de proiectare vizează proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumurilor județene pe lotul III, respectiv DJ 109A Chinteni - Vultureni - Recea Cristur - Dealu Jurcii, de la km 10+200 până la km 48+500, respectiv pe lotul IV DJ150 Viișoara - Ceanu Mare - Frata-Mociu, de la km 0+600 până la km 40+300.

"Prin semnarea ordinelor de începere a serviciilor de proiectare pe aceste patru sectoare de drumuri județene am marcat astăzi un nou pas înainte în procesul de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din județ.

După 45 de zile vom obține avizele și autorizațiile de construcție, urmând ca apoi să dăm ordinul de începere a lucrărilor de execuție, astfel încât în cel mai scurt timp posibil, după un blocaj de cinci ani, să putem beneficia de o infrastructură modernizată și reabilitată și pe acești nu mai puțin de 160 km de drumuri județene", a precizat Tișe.

Lucrările pe cele patru tronsoane de drumuri județene sunt parte a contractului încheiat între CJ și asocierea Kiat Group Construct, Tehnic Asist și Damar Consult. De asemenea, finanţarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe cele patru sectoare este realizată prin intermediul creditului de 225 de milioane de lei contractat de CJ în decembrie.

Comenteaza