Încep lucrările în Mihai Viteazu. Statuie, trotuar, spațiu verde, iluminat

Încep lucrările în Mihai Viteazu. Statuie, trotuar, spațiu verde, iluminat
| Foto: Arviva

Piața Mihai Viteazu intră în reabilitare, a anunțat Virgil Poruțiu, directorul tehnic al Primăriei.

Directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruțiu, a explicat care sunt demersurile pentru reabilitarea Pieței Mihai Viteazu. E clar, această piață rămasă în urma dezvoltării centrului Clujului va suferi o modernizare, deocamdată nu foarte pronunțată. Obiectivul principal este statuia ecvestră a celui care a unit, pentru scurt timp, principatele române.

"Pentru statuia lui Mihai Viteazu suntem în faza elaborării proiectului tehnic, gara va fi gata până la finalul lunii martie, apoi vom depune documentele pentru obținerea autorizației de construire", a spus Poruțiu.

Reabilitarea statuii lui Mihai Viteazul ar urma să fie încheiată în toamna acestui an. Executantul desemnat conform procedurilor legale este Asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L.. Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

În paralel, se vor executa lucrări de refacere a zonelor verzi, de modernizare a iluminatului stradal și se vor face reparații la trotuarul care înconjoară piața. "Vineri am primit autorizația pentru reabilitarea pavajulu", a informat Poruțiu. Lucrările urmează să fie realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP).

Piața Mihai Viteazu a bătut pasul pe loc timp de zece ani. Primăria este în litigiu cu Cogedir Parking SRL, o societate a Cogedir Gestao de Projectos, Portugalia. În urmă cu opt ani, Cogedir a concesionat un teren de 6.000 de metri pătrați pentru edificarea unui garaj subteran cu 350 de locuri, însă în zonă a fost descoperit un canal colector cu diametrul de trei metri al Companiei de Apă Someș. Portughezii au renunțat la proiect și au dat Primăria în judecată, cerând despăgubiri de 5 milioane de euro. Municipalitatea le-a făcut mai multe contraoferte portughezilor, în speranța continuării lucrărilor. Se așteaptă finalizarea procesului pentru a se putea trece la modificări de fond în Piața Mihai Viteazu.

Comenteaza