Începe modernizarea străzii Făget

Începe modernizarea străzii Făget
După ce în ultimii 10 ani nu a beneficiat de reparaţii sau lucrări de modernizare, strada Făget intră în şantier.

Reabilitarea străzii Făget, un obiectiv prioritar încă din 2013, va începe de săptămâna viitoare. Viceprimarul Gheorghe Șurubaru a anunțat că se vor realiza lucrări de reabilitare a carosabilului şi a reţelelor de utilităţi.

"S-a atribuit contractul, probabil că de luni vor începe lucrările. Este o lucrare amplă, care prevede modernizarea întregii străzi, a iluminatului, a alimentării cu apă, a canalizării, deci efectiv întreaga stradă va fi modernizată, stradă care va face legătura de la sensul giratoriu Calea Turzii până la strada Sfântul Ion", a explicat Şurubaru la Napoca FM.

Hotărârea care vizează aprobarea bugetului şi a cheltuielilor legate de proiectul modernizării străzii Făget a ajuns pe masa consilierilor locali în aprilie 2015, după ce reabilitarea străzii în cauză a fost adusă în discuţie de o bună perioadă de timp, întrucât un prim proiect care viza lucrările de pe str. Făget a ajuns în CL încă din octombrie 2013 . Costurile lucrărilor de modernizare se ridică la suma de peste 15 milioane de lei, fără TVA.

Strada Făgetului se află în partea de sud a municipiului, porneşte din Calea Turzii, la 5 km de centrul oraşului şi continuă spre comuna Ciurila şi spre satele aparţinătoare. Strada se suprapune cu drumul judeţean DJ 107R, kilometrul 3+024 fiind limita până la care este administrată de municipiul Cluj-Napoca.

Comenteaza