Inovaţii de toamnă la transportul în comun din Cluj

Inovaţii de toamnă la transportul în comun din Cluj
Ultima săptămână de noiembrie vine cu optimizări la transportul în comun din oraş.

Regia de transport a Consiliului Local a anunţat o serie de extinderi a sistemului public de transport în oraş. Linii extinse, experimentale şi exclusive pentru legături facile ale cartierelor Grigorescu, Mănăştur sau Zorilor între ele şi cu centrul.

Primarul Emil Boc promitea la final de octombrie un plan integrat pentru modernizarea transport în comun în mai multe zone din oraş. După ce la întâlnirile din cartier cetăţenii au cerut eficientizarea mai multot trasee de transport în comun, primăria a anunţat ieri o serie de măsuri în acest sens.
Linia 43B va fi extinsă pe Calea Turzii spre sensul giratoriu pentru a putea face o conxiune de traseu cu linia 21 şi cartierul Andrei Mureşanu - centru. "Autobuzele vor circula tot la 30 de minute, însă ne extindem spre sensul giratoriu pentru a crea o conexiune a cartierului Grigorescu cu Andrei Mureşanu", a declarat directorul regiei de transport, Liviu Neag. Pe ruta Avram Iancu - Zorilor va fi introdusă o linie experimentală, 46, iar în mănăştur pe Mehedinţi - Izlazului va circula, de luni, un autobuz cu 40 de locuri, exclusive pentru pensionari. Linia de autobuz pentru locuitorii de pe Mehedinţi, care nu are încă nici număr şi nici staţiile trasate, intră în funcţiune luni, pe ruta strada Islazului - Câmpului - Negoiu - Mehedinţi - Big - Izlazului. Va fi deservită de un autobuz care va circula o dată la o jumătate de oră.

"La sfârşitul anului vom face analiză despre cum funcţionează", a afirmat Boc, precizând că solicitarea de introducere a unui autobuz în zonă "a venit din partea persoanelor cu vârsta a treia. Cei care merg la locurile de muncă nu vor apela". În ceea ce priveşte relaţia centru - Zorilor, deservită de linia 35, oficialii primăriei spun că este nevoie de îmbunătăţiri. "Am decis introducerea cu caracter experimental a liniei de autobuz 46 care deserveşte relaţia Zorilor - Piaţa Avram Iancu, cu întoarcere în Zorilor", a menţionat, ieri, primarul Emil Boc. Acesta a explicat că o analiză a regiei de transport arată că această rută este "extrem de solicitată", iar autobuzul care o deserveşte va avea o frecvenţă de 8 minute în zilele lucrătoare.

"Din observaţiile noastre - am monitorizat bine - la dimineaţa, prânz şi seara toată lumea care urcă sau coboară ajunge în Piaţa Avram Iancu. Linia 35 pleacă de la Direcţia de Finanţe spre Piaţa Mihai Viteazu cu o încărcare de doar 10-15% . De cealaltă parte, de la teatru spre Zorilor de multe ori, după prânz, se produc anumite aglomerări", a explicat directorul regiei de transport. În ultimele luni, regia de transport a reintrodus o linie nouă de transport în comun pe strada Borhanci, nr. 20 şi a optimizat traseul linie nr. 21 care circulă din Mihai Viteazu spre strada Bună Ziua, ca urmare a modernizării ecestor străzi din oraş.

 

 

Comenteaza