Inspectoratul Regional pentru Dezvoltare Rurală se mută la Cluj

Inspectoratul Regional pentru Dezvoltare Rurală se mută la Cluj
Inspectoratul Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ar urma să se mute la Cluj-Napoca, după cinci ani de eforturi. Consiliul Local a găsit un spaţiu pentru instituţie, însă se loveşte de refuzul angajaţilor, care acum lucrează în Satu Mare.
Inspectoratul Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ar urma să se mute la Cluj-Napoca, după cinci ani de eforturi. Consiliul Local a găsit un spaţiu pentru instituţie, însă se loveşte de refuzul angajaţilor care acum lucrează în Satu Mare.

Angajaţii sediului de la Satu Mare şi-au trimis astăzi un reprezentant la şedinţa Consiliului Local şi au catalogat decizia CL de a muta sediul la Cluj ca ilegală. Aceştia spun că doar ministrul de resort are voie să stabilească localităţile unde îşi desfăşoară actiivitatea inspectoratul şi că instituţia din Cluj încalcă legea, având în vedere că mutarea sediului nu a fost stabilită prin ordin de ministru.

Viceprimarul Laszlo Attila a precizat că CL propune un sediu pentru că ministrul nu poate da ordinul respectiv fără ca în prealabil să fie stabilit un sediu nou. Laszlo a declarat pentru ziuadecj.ro că din 2005 se fac eforturi ca Inspectoratul Teritorial să fie mutat la Cluj.

Comenteaza