Intrare liberă la patinoar, regal folcloric şi concert Cargo şi Zdob şi Zdub, de ziua naţională a României

Intrare liberă la patinoar, regal folcloric şi concert Cargo şi Zdob şi Zdub, de ziua naţională a României
Ziua naţională a României este sărbătorită cu fast la Cluj-Napoca. Locuitorii oraşului se vor bucura de un regal folcloric, vor avea parte de intrare liberă la patinoar şi se vor putea zbengui pe piesele trupelor Zdob şi Zdub şi Cargo. Va lipsi, însă, tradiţionalul foc de artificii.

Manfestările organizate de 1 decembrie vor debuta de la ora 16:00, în Piaţa Unirii, cu un spectacol folcloric susţinut de Amalia Chiper şi Florin Rupa, Marius Ciprian Pop, ansamblul folcloric Dor Transilvan, Ana Ilca Mureşan, ansamblul folcloric Mugurelul, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş. Acompaniamentul artiştilor va fi asigurat de orchestra Regal Transilvan.

De la ora 19:00 se va da startul iluminatului de sărbători, după care pe scenă vor urca două trupe consacrate, Zdob şi Zdub şi Cargo, cea din urmă susţinând concertul său aniversar de 30 de ani.

În prima zi din decembrie intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuită între orele 10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30, 16:00-17:30, 18:30-20:00 şi 20:30-22:00. În pauzele dintre reprizele de patinaj se va curăţa gheaţa.

Ca formă de respect şi de exprimare a compasiunii faţă de victimele tragediei de la clubul bucureştean Colectiv, focurile de artificii şi retragerea cu torţe, tradiţionale zilei naţionale a României, au fost anulate, anunţul fiind făcut de primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio. 

Pentru ziua naţională a României Primăria Cluj-Napoca a achiziţonat 4.022 de drapele de diferite dimensiuni, furnizate de societatea Decorativa SRL contra sumei de 25.990 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). De asemenea, pavoazarea domeniului public pe durata sărbătorilor de iarnă a costat municipalitatea locală 90.919 lei (fără TVA), lucrările fiind asigurate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca. 

Pentru sărbătorirea zilei de 1 decembrie autorităţile locale vor să achiziţioneze 3.000 de baloane tricolore cu 3.000 de beţe de sprijin, alături de 3.000 de rozete, pentru care sunt dispuse să dea 4.000 de lei (fără TVA), şi 3.000 de steguleţe tricolore, al căror cost a fost estimat la suma de 10.500 de lei (fără TVA).

În acelaşi timp, pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Unirii până la sfârşitul lunii vor fi cheltuiţi alţi 45.000 de lei (fără TVA). Conform caietului de sarcini aferent licitaţiei organizate de primărie, aceasta va fi montată în seara de 30 noiembrie pe carosabil, iar în data de 1 decembrie se va demonta şi se va muta pe platoul Pieţei Unirii, până în 26 decembrie.

Cortina luminoasă ce a învăluit anul trecut întreaga piaţă, pentru care municipalitatea a plătit 37.000 de euro, va fi prezentă şi în acest an, pentru montarea acesteia fiind necesară o structură metalică al cărei cost a fost estimat la 31.747 lei (fără TVA). 

Nu în ultimul rând, în timpul sărbătorilor de iarnă în Piaţa Unirii va exista şi o dioramă cu personajele biblice Iosif, Fecioara Maria şi cei trei magi, ce vor fi furnizate de Decorativa pentru suma de 11.900 de lei. 

Comenteaza