Investiţii de un milion de euro la cinematograful “Florin Piersic”; clădirea se redeschide la sfârşitul lunii

Investiţii de un milion de euro la cinematograful “Florin Piersic”; clădirea se redeschide la sfârşitul lunii
Fostul cinematograf Republica, ce va purta numele cunoscutului actor Florin Piersic (foto stânga), va fi inaugurat la sfârşitul acestei luni, după investiţii de aproximativ un milion de euro.
Primarul Sorin Apostu se va întâlni astăzi cu cunoscutul actor pentru a stabili care este filmul care va fi proiectat la inaugurarea cinematografului. Cel mai probabil filmul care va fi difuzat îl avea ca protagonsit cunoscutul actor.

“Scaunele care vor fi montate sunt produse în China: Acum sunt în port”, a precizat primarul Sorin Apostu, cu referire la cele 750 de scaune care vor fi montate în cinematograf.

Numărul de locuri este mai mic cu 150 faţă de cel actual. Vechile scaune, care aparţin Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF), vor fi redistribuite altor cinematografe "care apreciază astfel de scaune", după cum s-a exprimat primarul.

Cinematograful va fi inaugurat în aceeaşi zi în care Florin Piersic va susţine la Cluj, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor (CCS), spectacolul "Străini în noapte”, respectiv 27 ianuarie: dimineaţa Piersic inaugurează cinematograful iar seara urcă pe scena CCS pentru a susţine tradiţionalul spectacol pe care l-a pus în scenă la Cluj de aproape 20 de ori până acum.

 Cinematograful "Florin Piersic" va include şi o cafenea cu acelaşi nume, "unde actorul va putea discuta cu cinefilii când va avea timp", a precizat Apostu.

Mai menţionăm, alte două cinematografe, din cartierele Mărăşti şi Mănăştur, ar putea fi deschise în următoarea perioadă, după ce clădirile au fost transferate din patrimoniul RADEF în cel al Primăriei Cluj-Napoca. Cinematograful Mărăşti se află deja în amenajări, în vreme ce cinematograful "Dacia" din Mănăştur a făcut obiectul unui proces, câştigat în final de municipalitate.

Comenteaza