Ioan Rus despre zborurile anulate de la TAROM:" Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali"

Ioan Rus despre zborurile anulate de la TAROM:
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, împreună cu părţile implicate în cazul întârzierii sau anulării mai multor zboruri ale companiei TAROM, vor forma o echipă pentru a remedia situaţia.

 

În urma întâlnirii de marţi, care a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor între ministrul Ioan Rus, conducerea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM şi organizațiile sindicale din societate, părţile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei.

Echipa va fi alcătuită din doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanţi ai sindicatelor şi doi membri ai administraţiei companiei Tarom şi are ca sarcină ca luni, 22 septembrie, când va avea loc o nouă întâlnire între părţile implicate, să prezinte soluţiile identificate.

Totodată, piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute. „Trebuie să se găsească soluţii în interiorul legii şi în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuţie pentru a analiza soluţiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raționalitate pe toți pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali și de 1.000 de ori mai puțin pătimași", a afirmat Rus.

Ministrul Transporturilor a anunțat, de asemenea, că va trimite corpul de control la TAROM pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul companiei. Rus a cerut, totodată, un plan de dezvoltare a companiei în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu masterplanul de Transport.

„Sunt convins că vom găsi soluţii civilizate pentru situaţia creată.", a conchis ministrul Transporturilor.

Comenteaza