IPJ Cluj, la mila Consiliului Judeţean: ATOP donează două Dacii

IPJ Cluj, la mila Consiliului Judeţean: ATOP donează două Dacii
Două maşini de teren, care costă fiecare câte 70.000 de lei, au fost cumpărate din bani publici de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Cluj pentru Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Este vorba de două autoturisme Dacia Duster albe, ce vor fi donate Inspectoratului de Poliţie din Cluj. "În primă fază s-a dorit să cumpărăm mai multe autoturisme", spune consilierul judeţean Ioan Oleleu. ATOP a mai finanţat deja achiziţionarea a patru maşini Dacia Solenza pentru Poliţia de proximitate între anii 2004 şi 2008.

Şeful IPJ Cluj, Tudor Grindean, spune că "nu e uşor lucru" să dotezi o structură cu mijloace de mobilitate care să permită intevenţia mai rapidă la faţa locului de către poliţişti.

Cele două maşini vor fi preluate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii şi Secţia de Poliţie Rurală Floreşti. "Vor permite colegilor acolo unde cu mare greutate ajung altfel", spune Grindean. "Avem o dotare nu aşa cum ne-am dori. Însă avem la dispoziţie mijloace de mobilitate şi instrumente moderne de lucru", adaugă el.

La aproximativ 15.000 lei, cele două maşini au dotări suplimentare. Au fost cumpărate la preţul pieţei, şi sunt dotate cu opţiuni - au motoare de 120 cai putere şi tracţiune integrală, dar şi radio-CD şi lampă, spune preşedintele ATOP, Ioan Petran.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean. ATOP Cluj a avut în acest an un buget de 220.000 lei, din care 140.000 s-au cheltuit pentru aceste două maşini. Restul banilor ar urma să fie folosiţi într-un proiect de finanţare la siguranţa şcolară.

În acest moment IPJ Cluj are în administrare cinci maşini de teren, exceptându-le pe cele primite azi.

Etichete
Comenteaza