Judecătorii decid soarta Filarmonicii peste o săptămână

Judecătorii decid soarta Filarmonicii peste o săptămână
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au amânat pentru 25 octombrie decizia în cazul plângerii depuse de Primărie împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), prin care a fost anulată procedura de alegere a proiectantului sediului Filarmonicii şi reluarea acesteia.

Reprezentanţii Primăriei şi ai filialei Transilvania a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) s-au confruntat azi în sala de judecată cu avocaţii firmelor Drăgan Architecture şi Carpat Proiect, care au contestat licitaţia din care a ieşit câştigătoare firma bucureşteană Vaal Arhitectură. Avocaţii firmelor contestatoare au susţinut că proiectul câştigător nu respectă tema concursului jurizat de specialişti, ce a făcut parte din procedura licitaţiei. Juristul Primăriei a precizat că CNSC şi-a depăşit atribuţiile şi că opinia celor şapte membri ai juriului, care este una subiectivă, nu poate fi schimbată. "Oferta câştigătoare este net superioară, de aceea nici nu a existat un loc doi, ci doar locul trei", a spus jurista Primăriei. 

Contractul pentru proiectarea Filarmonicii, în valoare de 2,4 milioane de lei, a fost adjudecat în urma unei licitaţii în cadrul căreia pe partea tehnică proiectele au fost punctate de un juriu internaţional. 

 

 

Comenteaza