Kelemen nu crede că reorganizarea administrativă va avea loc înainte de 2012

Kelemen nu crede că reorganizarea administrativă va avea loc înainte de 2012
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Zăbala, în judeţul Covasna, că "este puţin probabil" ca reorganizarea administrativă a ţării să aibă loc înaintea alegerilor din 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a făcut aceste declaraţii jurnaliştilor aflaţi la Zăbala, unde se desfăşoară Universitatea de Vară organizată de Asociaţia Tinerilor Maghiari din judeţul Covasna.
Kelemen Hunor consideră că problema constă în faptul că există "mai multe voinţe politice" şi de aceea nu se poate, în acest moment, finaliza un proiect cu privire la reorganizarea administrativă a ţării.


"Există mai multe voinţe politice care nu se întâlnesc. (....) În acest moment eu nu văd, în 15 iulie, acel proiect care ar fi susţinut de majoritatea coaliţiei sau de coaliţie în întregul ei şi fără un astfel de proiect e greu să faci o reorganizare", a spus liderul UDMR.

Potrivit acestuia, UDMR recunoaşte şi spune că este nevoie de o reformă administrativă, este nevoie de o regândire a regiunilor de dezvoltare, care, în opinia sa, nu sunt funcţionale, eficiente.
"Dar în lipsa unui proiect (susţinut de majoritate - n.r.) e greu să mergi mai departe. În această perioadă noi lucrăm pe descentralizare şi vom analiza şi reforma administrativă, dar să vedem când şi pe ce proiect putem să adunăm majoritatea", a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a menţionat că, în opinia sa, "este puţin probabil" ca acestă reorganizare să aibă loc înainte de 2012.

Comenteaza