La cât au ajuns datoriile Cluj Arena SA către Primăria Cluj. DOCUMENT

La cât au ajuns datoriile Cluj Arena SA către Primăria Cluj. DOCUMENT
Actualul consiliu judeţean va avea vineri, 10 iunie, ultima sa şedinţă. Printre proiectele pe care consilierii judeţeni urmează să le discute se află şi unul privind aprobarea situaţiei financiare a societăţii care administrează stadionul Cluj Arena.

Societatea care administrează noua arenă a oraşului are ca şi acţionar unic Consiliul Judeţean Cluj. În Referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre al CJ Cluj apar cifrele exacte despre creanţele şi datoriile societăţii Cluj Arena SA.

„Creanţele unităţii, în sumă de 1.604.442 lei, reprezintă creanţe din recalcularea impozitului pe profit asupra rezultatelor 2013, TVA neexigibil furnizori, debitori din chirii şi utilităţi refacturate chiriaşilor şi furnizori diverşi.

Datoriile societăţii, în valoare de 15.435.744 lei, sunt datorii cu termen de plată sub un an, care reprezintă: furnizori, salarii şi contribuţii la buget aferente lunii decembrie 2015, alte impozite şi taxe, garanţii client pentru chirii şi decontări din operaţiuni în participaţiune.

La încheierea exerciţiului financiar societatea înregistrează pierdere în valoare de 6.329.882 lei.
Capitalul social subscris şi vărsat este în valoare de 540.000 lei.

Obligaţiile faţă de bugetul local reprezintă taxă clădiri şi taxă teren aferente anilor 2011-2015 în valoare de 8.871.036 lei, precum şi penalităţi de întârziere a acestora de 3.591.555 lei.

Situaţiile financiare au fost aprobate de către Consiliul de Administraţie prin Decizia nr.2/25.05.2016 şi au fost auditate de un auditor financiar autorizat care a întocmit Raportul asupra situaţiilor financiare la 31.12.2015", se arată în Referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre propus spre aprobare plenului CJ Cluj de către actualul preşedinte Marius Mânzat.

Această datorie uriaşă de peste 12,4 milioane de lei, Cluj Arena SA o are de plătit către primăria Cluj-Napoca, care i-a şi blocat conturile pentru recuperarea acestei sume. Candidatul liberal la preşedinţia consiliului judeţean Cluj, Alin Tişe, cel care are prima şansă să ocupe această funcţie în cazul în care UDMR-ul va face o alianţă cu PNL atât la CJ Cluj cât şi la primăria municipiului, a declarat că va propune împreună cu primarul Emil Boc o formulă de administrare comună a stadionului Cluj Arena şi a sălii polivalente din municipiu.

UPDATE

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat vineri proiectul de hotărâre privind validarea situaţiilor financiare ale S.C. Cluj Arena SA, cu 23 de voturi "pentru".

 

 

Comenteaza