La ce nivel de salarii au ajuns oamenii din Consiliul Județean. Tișe câștigă cât Boc

La ce nivel de salarii au ajuns oamenii din Consiliul Județean. Tișe câștigă cât Boc
Odată cu legea salarizării unitare, lefurile de la Consiliul Județean au crescut considerabil.

Cel mai mare salariu din Consiliul Județean îl are președintele, iar din punctul acesta de vedere Legea salarizării unitare pune lucrurile pe un făgaș normal. Trebuie spus din start că grila de salarizare este pe funcții, nu pe oameni. Momentan, președinte este Alin Tișe, de la PNL, deci către el merge suma de 11.442 de lei net. Brutul este de 16.313 lei. Exact aceeași bani îi câștigă și Emil Boc, la celălalt "palat".

Paralela se poate face și în cazul vicepreședinților de Consiliu Județean cu viceprimarii. Cu toții încasează 10.169 lei, adică un brut de 14.500 de lei. În acest moment, "locotenenții" lui Alin Tișe sunt Marius Mânzat, de la PNL, și Vakar Istvan, de la UDMR.

Conform legii, salariile de vicepreședinte nu pot fi depășite de cele ale aparatului din Consiliul Județean. Astfel, secretarul județului, arhitectul șef și directorul general au lefuri mai mici decât Mânzat și Vakar. În acest moment, secretarul județului este Simona Gaci, arhitectul șef este Claudiu Salanță, iar funcția de director general este ocupată de Cristina Șchiop, șefa Direcției generale de buget, finanțe și resurse umane. Aceștia au un salariu de bază net de 8.136 de lei; brutul este de 11.600. La acești bani se pot adăuga însă sporuri.

Topul este completat de salariile directorilor executivi, 7.913 lei net (11.281 lei brut). Sunt doi directori executivi în cadrul Consiliului Județean, Mariana Rațiu, de la Direcția de dezvoltare și investiții, respectiv Ștefan-Eduard Iliescu, care conduce Direcția juridică.

Cel mai mic salariu net din cadrul Consiliului Județean este de 1.378 lei (1.914 lei brut). Acești bani îi câștigă un îngrijitor debutant, respectiv un muncitor necalificat începător.

 

Comenteaza