La Cluj-Napoca, autobuzele au fost transformate în troleibuze în urmă cu 10 ani. CTP se oferă să-i ajute şi pe bucureşteni

La Cluj-Napoca, autobuzele au fost transformate în troleibuze în urmă cu 10 ani. CTP se oferă să-i ajute şi pe bucureşteni

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca informează că este dispusă să ajute Primăria Bucureşti să transforme autobuzele STB Mercedes Euro 3 în troleibuze.

CTP Cluj-Napoca a emis un comunicat de presă prin care aminteşte că, la Cluj a fost realizată cu succes, în 2011, prima transformare a unor autobuze în troleibuze. Comunicatul vine în contextul în care în presă a apărut cererea unei asociații către Primăria București pentru a începe operațiunea de transformare a unei părți din autobuzele STB Mercedes Euro 3 în troleibuze.

"Compania de Transport Public (CTP) Cluj Napoca a aflat din mass media despre cererea unei asociații către Primăria București pentru a începe operațiunea de transformare a unei părți din autobuzele STB Mercedes Euro 3 în troleibuze. Din aceeași știre am remarcat că „Asociația Metrou Ușor” recomandă Primăriei Capitalei să se inspire din experiența celor din Szeged, Ungaria, pentru a putea duce la bun sfârșit această operațiune tehnică de preschimbare.

Astfel, spre surprinderea noastră, am realizat cât de puțin se cunoaște despre experiența românească în această materie. Fapt pentru care am considerat necesar să reamintim opiniei publice, dar și colegilor noștri de la companiile, societățile și regiile de transport public de persoane că CTP Cluj Napoca a realizat cu success, în 2011, prima transformare a unor autobuze în troleibuze", se arată în comunicatul CTP Cluj-Napoca.

De asemenea, reprezentanţii Companiei de Transport Public arată că soluţia tehnică a fost premiată şi prezentată atât în ţară, cât şi la conferinţe internaţionale de profil.

"Soluția tehnică gândită și realizată la Cluj Napoca a fost premiată de Asociația Generală a Inginerilor din România, în același an. Un an mai târziu, CTP a făcut un studiu comparative privind economia de combustibil și reducerea poluării cu noxe în municipiul nostru, în urma acestei operațiuni de preschimbare. Atât soluția tehnică, cât și studiul nostru au fost prezentate la Conferința internațională de profil de la Leipzig (Germania), în 2012, precum și la „EV 2012” de la București. Mai precizăm că o prezentare detaliată a soluției tehnice clujene a apărut în revista „Trolly Motion” nr. 4", transmite CTP.

Reprezentanţii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca încheie comunicatul spunând că sunt dispuşi să le pună la dispoziţie şi colegilor bucureşteni "soluţia clujeană". "În eventualitatea în care Primăria Generală a Municipiului București și Societatea de Transport București sunt interesate de „soluția clujeană” de preschimbare a autobuzelor poluante în troleibuze, CTP Cluj Napoca este dispusă să le pună la dispoziție colegilor noștri bucureșteni întreaga noastră experiență pentru că ambele companii avem același scop și interes: să oferim un serviciu public de transport de calitate și cât mai ecologic".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza