Lacul Gheorgheni se modernizează cu 10 milioane lei: pontoane noi, platforme de pescuit, zone de promenadă

Lacul Gheorgheni se modernizează cu 10 milioane lei: pontoane noi, platforme de pescuit, zone de promenadă

Consilierii locali vor discuta, joi, proiectul HCL privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea malurilor lacului 1 Gheorgheni, ecologizare, lucrări de captare, recirculare și oxigenare a lacului și amplasare fântână arteziană pe luciul de apă” din municipiul Cluj-Napoca.

Investiția urmărește amenajarea malului nord vestic și sud estic a lacului 1 Gheorgheni, ecologizarea și recircularea (oxigenarea) lacului, precum și amplasarea unei noi fântâni arteziene în locul celei existente. De asemenea, mijloacele de plimbare pe lac vor fi înlocuite cu unele noi, după cum și debarcaderul va fi relocat. 

Potrivit proiectului, sunt propuse o serie de investiții:

  • Două pontoane noi de dimensiuni mari, ca o extindere a suprafeței de promenadă și relaxare. Pe noua suprafață de pontoane ce va fi realizată (2,100 mp), se estimează că va permite accesul unui număr sporit de utilizatori (circa 350 de persoane). Pentru zona de debarcader prevăzută - care va permite accesul pentru circa 50 de persoane – vor fi disponibile 5 hidrobiciclete, 8 bărci, 8 SUP (stand-up paddle) și 2 seabike.
  • Pe zona de mal din proximitatea caselor de locuit vor fi amplasate platforme de pescuit, pentru a limita nivelul de zgomot în zonă și a nu încuraja adunările mari.
  • Spațiile de repaus cu acces la apă vor fi suplimentate și „vor deveni mult mai ofertante”.

Valoarea investiției este estimată la aproape 10 milioane de lei, cu TVA. Proiectul va fi susținut din bugetul public, iar durata de realizare estimată este de 12 luni.

Comenteaza