Foto Lăpușan a declinat propunerea de a intrat în CA-ul Aeroportului Cluj. Avocatul a reprezentat familia Ciceo într-un proces

Avocatul Mihai-Răzvan Lăpușan a adresat o scrisoare Consiliului Județean (CJ) Cluj, prin care a anunțat că declină propunerea de a face parte din Consiliului de Administrație al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj. 

"Din păcate, zilele trecute am primit o declinare din partea avocatului Lăpușan, urmare a discuțiilor din spațiul public și a acuzelor legate de persoana lui. Își declină dorința de a mai face parte din Consiliul de Administrație de la aeroport, din păcate pentru noi, pentru că eu cred că ar fi putut face o treabă foarte bună acolo", a declarat Alin Tișe, preşedintele CJ Cluj.

 

Mihai Lăpușan a declinat propunerea sa în CA-ul Aeroportului. Avocatul a reprezentat familia Ciceo într-un proces

Mihai Lăpușan a declinat propunerea sa în CA-ul Aeroportului. Avocatul a reprezentat familia Ciceo într-un proces

În scrisoarea trimisă lui Alin Tișe, Mihai Lăpușan își motivează decizia astfel: 

"Am luat aceasta decizie deoarece am constatat în spațiul public o încercare de deturnare a atenției de la problemele de fond ale Aeroportului către persoana subsemnatului.

Am considerat că experiența mea profesională poate să ajute la bunul mers al Regiei Aeroportului, motiv pentru care inițial am decis să aloc timp, energie și abilități profesionale pentru funcția de membru al CA. Am fost neplăcut surprins să constat că mi s-a imputat în spațiul public faptul că am fost avocatul domnului Alin Tișe, calificarea mea profesională și buna mea credință personală fiind astfel injust analizate din prisma acestui unic aspect.

În cei 20 de ani de experiență profesională, atât personal, cât și societatea de avocatură pe care o conduc, am reprezentat în diferite cauze numeroși clienți, unii dintre ei fiind chiar in relații de dușmănie vădită între ei. Din punctul meu de vedere, acest lucru a reprezentat o validare a competenței și implicării noastre, iar nu un motiv de contestare", se arată în document.

Se pare că firma de avocatură a lui Mihai Lăpușan a reprezentat, într-un proces, o rudă de gradul I a lui David Ciceo, fiind vorba de tatăl directorului de la aeroport, conform informațiilor transmise de președintele CJ Cluj, în conferința de presă.

"Spre exemplu, Societatea de Avocatură Lăpușan & Partners nu l-a reprezentat doar pe d-l președinte Alin Tișe, ci are relații notorii de colaborare permanentă cu persoane (pe care nu doresc să le nominalizez), ce se află, din punctul meu de vedere, în relații de dușmănie cu d-l președinte, fără ca acest aspect să-l fi avut personal în vedere ca o posibilă incompatibilitate în asumarea calității de membru CA al Regiei Aeroportului. Am înțeles să folosesc același standard și raportat la conducerea executivă a aeroportului, atâta vreme cât Societatea de Avocatură Lăpușan & Partners a reprezentat într-un proces o rudă de gradul I a d-lui David Ciceo, dânsul personal fiind cel care a inițiat aceste raporturi de reprezentare, ca urmare a recomandării din partea unui client permanent al nostru și prieten al domnului director.

Intenționez să îmi păstrez aceeași modalitate de selectare a clienților, pe alte criterii decât prietenii și antipatii. Rămân dedicat profesiei mele, considerând că echidistanța, probitatea morală și competența profesională sunt cerințe esențiale pentru aceasta, motiv pentru care declin oferta inițială", mai arată avocatul, în scrisoarea remisă CJ Cluj. 

Şeful judeţului a punctat că încercarea de a eficientiza Consiliul de Administrație al aeroportului Cluj rămâne valabilă și va fi discutată cu consilierii județeni în ședința viitoare.

CITEȘTE ȘI: Ședință cu SCANDAL la CJ Cluj

 

Comenteaza