Legătura Cluj-Napoca – Varşovia, anulată de pe lista zborurilor

Legătura Cluj-Napoca – Varşovia, anulată de pe lista zborurilor
Zborul Cluj-Napoca – Varşovia a fost suspendat de către compania aeriană Eurolot. Luni ar fi trebuit să aibă loc primul zbor de pe aeroportul Internaţional Avram Iancu.

Într-un comunicat, compania aeriană poloneză Eurolot a anunţat suspendarea deschiderii rutei Cluj-Napoca - Varşovia de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, începând cu 27 octombrie 2014, adică din sezonul de iarnă.

Motivul pentru care zborul nu a mai fost inaugurat este unul economic, spune, pentru NewsAir.ro, Karolina Bursa, purtător de cuvânt al Eurolot.

"Vă confirmăm că am suspendat zborul spre Cluj-Napoca. Am luat decizia să anulăm această rută nouă din motive economice. Performanţa în privinţa vânzărilor a fost sub aşteptări. Din păcate, am observat un interes foarte scăzut pentru acest zbor al pasagerilor din ambele pieţe - poloneză şi română. Mai mult decât atât, din punct de vedere financiar dar şi al numărului de pasageri viitorul acestei rute nu era deloc promiţător. Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care şi-au rezervat deja bilete îşi vor primi banii înapoi".

Odată cu suspendarea zborului, aeroportul din Cluj pierde şi legătura cu alte 33 de destinaţii, printre care şi cea cu New York-ul.

Zborul Varșovia - Cluj-Napoca din 27 octombrie urma să aibă o frecvență de șase zboruri pe săptămână, mai puțin în zilele de duminică. O simulare în sistemul de rezervări al companiei arată că un bilet dus-întors Cluj-Napoca - Varșovia pentru perioada 27-31 octombrie ar fi avut prețul de 206 euro/persoană.

Eurolot a fost înființată în 1996 ca subsidiară a companiei naționale LOT Polish Airlines și are o flotă activă formată din 11 aeronave Bombardier Dash 8 Q400, iar cel mai vechi avion nu are încă trei ani. Eurolot zboară spre 27 de destinații din Europa. Statul deține o participație de 62% din Eurolot, iar restul acțiunilor sunt deținute de LOT Polish Airlines, care și-a manifestat cu ani în urmă intenția de a vinde și ultimele acțiuni din Eurolot.

Comenteaza