Lege anti-rechini. Cari oameni în Floreşti? Uite ce ţi se pregăteşte

Lege anti-rechini. Cari oameni în Floreşti? Uite ce ţi se pregăteşte
Ministerul Transporturilor (MT) pregăteşte amenzi aspre pentru persoanele fizice sau juridice care transportă persoane fără o autorizaţie valabilă. În acest sens, a lansat un proiect de ordonanţă pentru completarea legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Prin inţiativa MT, ordonanţa de completare a legii, care are un singur articol, adaugă o nouă literă la articolul 55, punctul 3 din legea nr. 38/2003, h, "aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art. 7".

În acelaşi articol, la punctul 3, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei pentru o serie de contravenţii, iar articolul 7 stabileşte că "transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regulă, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi".

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonaţă în cauză, iniţiativa MT vine în contextul în care "în ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite, determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere".

De asemenea, măsura vizează "eliminarea practicilor ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fiind o măsură directă pentru eliminarea efectelor
negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate şi pentru eliminarea efectelor create asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier neautorizate desfășurate de către persoane fizice sau juridice".

Comenteaza