Legea pentru terenul noului spital pediatric din Cluj a fost adoptată

Legea pentru terenul noului spital pediatric din Cluj a fost adoptată

Senatul României a adoptat în regim de urgență proiectul de lege necesar pentru obținerea de către județul Cluj a terenului destinat noului Spital Pediatric Monobloc (SPM).

Procedura legislativă a fost demarată cu trei săptămâni în urmă, în acest timp extrem de scurt făcându-se toate demersurile necesare urgentării obținerii avizelor necesare. ”Ce urmează: proiectul de lege va fi transmis, miercuri, Camerei Deputaților pentru votul final.

La fel ca la Senat, și în cazul Camerei Deputaților vom proceda în aceeași manieră și vom urgenta toate procedurile astfel încât în decursul a câtorva săptămâni, proiectul de lege să fie adoptat de către deputați și trimis la promulgare președintelui țării, Klaus Iohannis, pentru a deveni lege.

Consiliul Județean (CJ) Cluj va demara studiile de fezabilitate și proiectul tehnic necesare Noului Spital Pediatric Monobloc. În privința finanțării construcției spitalului, CJ s-a adresat deja Ministerului Fondurilor Europene și a solicitat ca fondurile necesare să fie asigurate din bugetul Uniunii Europene”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Comenteaza