Licitația pentru mini-autobuze autonome lansată de Primăria Cluj a fost anulată

Licitația pentru mini-autobuze autonome lansată de Primăria Cluj a fost anulată

Lansată în primăvară licitația a fost anulată din cauză că “au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”

Cluj-Napoca nu va beneficia, cel puțin în viitorul apropiat, de mini-autobuze autonome. Licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca a fost anulată, după cum se arată în anunțul din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pentru această licitație au sosit două oferte, din partea EasyMile GmbH, producător de vehicule autonome cu sediul la Toulouse, Franța și cu birouri în țări precum Germania (Berlin) și Navya, companie franceză specializată în proiectarea și construcția de vehicule autonome și electrice.

Licitația lansată în 22 aprilie viza furnizarea a până la 14 autovehicule autonome, iar valoarea totală a achiziției era de 27,35 milioane de lei.

Sumele proveneau din fonduri bugetare iar durata acordului-cadru urma să fie de 48 de luni.

Mini-autobuzele autonome urmau să fie testate timp de un an, iar mai apoi proiectul urma să fie extins din fonduri europene. Dacă proiectul ar fi fost implementat, Cluj-Napoca devenea primul oraș din România cu astfel de mijloace e transport în comun.

Comenteaza