Licitație pentru extinderea și modernizarea școlii N. Iorga din Iris

Licitație pentru extinderea și modernizarea școlii N. Iorga din Iris

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga din cartierul Iris.

Proiectul este finanțat prin POR, și vizează ”modernizarea și creșterea eficienței energetice, extindere corp C2, supraetajare imobil, construire sală de sport și amenajări exterioare”. Valoarea totală estimată a contractului este de 20.532.891 lei, iar lucrările ar trebui finalizate în 18 luni.

”Școala Gimnazială Nicolae Iorga este o instituție de învățământ la care solicitările de înscriere sunt în creștere datorită puternicei dezvoltări și extinderi imobiliare a zonei în ultimii 5 ani. În prezent clădirile existente adăpostesc clasele V-VIII și sunt supraglomerate. Clasele 0-IV funcționează în altă locație, iar numărul elevilor din aceste clase este în creștere, astrel că atunci când acești elevi vor ajunge în clasa a V-a și vor trebui transferați la corpul principal al școlii, imobilul nu va mai asigura spații de învățământ necesare”, se menționează în caietul de sarcini.

Corpul C1 al școlii are doar parter și a fost construit în 1928, iar corpul C2 are un etaj și a fost construit în 1950.

Prin proiect se propune demolarea Corpului 1 și extinderea Corpului 2 pe suparaața rezultată astfel, corp care va fi și modernizat. Extinderea se va face spre vestul incintei școlii, cu un corp nou care să comunice cu corpul existent. Extinderea se va dezvolta pe 3 niveluri (P+2) și va cuprinde săli de clasă, spații administrative, spații sociale și spații multifuncționale. Imobilul existent, C2 va fi izolat termic.

După modernizare corpul 2 și extinderea propusă va avea 18 săli de clasă (față de 8 câte sunt în prezent) , 3 laboratoare, bibliotecă, o sală de sport, o sală de mese și alte spații multifuncționale pentru elevi și profesori. Numărul total de elevi care vor putea studia aici este de maxim 525.

Comenteaza