Licitaţie pentru modernizarea accesului spre noul cimitir al Clujului. Se vor face exproprieri

Licitaţie pentru modernizarea accesului spre noul cimitir al Clujului. Se vor face exproprieri

Primăria clujeană se pregăteşte să modernizeze calea de acces spre noul cimitir din cartierul Someşeni. A lansat o licitaţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, suma pusă la bătaie fiind de 138.000 de lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 21 ianuarie.

Este vorba despre str. Moş Ion Roată, despre care primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, că va fi supusă unor exproprieri pentru accesul spre cimitir. Mai multe detalii, AICI! Primăria va amenaja un nou cimitir, pe o suprafaţă de 20 ha, în cartierul Someşeni, cu o capacitate de 5.429 de morminte, 1.500 de urne și 80.000 mp de spații verzi.

"Teritoriul cimitirului este structurat ca spaţiu verde. Cimitirul este realizat pe sectoare, amenajate conform normelor specifice, cu toate elementele de echipare, sistematizare verticală, cu spaţiu verde de minim 35% prin plantare de arbori şi arbuşti care dezvoltă coronament bogat.

Perimetral cimitirului, în interior, va fi organizată o fâşie verde plantată cu vegetaţie joasă, medie şi înaltă cu lăţimea minimă de 3 m. Circulaţiile interioare permit accesul cu mijloace specifice ceremoniilor funerare, precum şi pentru întreţinerea curentă", se arată în hotărârea de consiliu local. 

Valoarea investiţei este estimată la 60,1 milioane de lei (12,8 milioane euro, n. red.), de la bugetul local, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 18 luni.

 

Comenteaza