Locatarii blocurilor din cartierul "Miluţ" vin cu plângeri la Emil

Locatarii blocurilor din cartierul
La un an după inaugurarea celui mai mare cartier de locuinţe construit de la zero la Cluj, ansamblul Blajului, Timişului, Rodnei, locatarii voiau să îl bozete "Boculeţ" sau "Miluţ" în cinstei celui care le-au dat case. După cinci ani, oamenii sunt disperaţi şi cer să facă ordine pe listele de beneficiari.

Chiriaşii din cele 271 de apartamente din cartierul în care Emil Boc şi-a lansat candidatura pentru al doilea mandate de primar au venit cu jalba la primărie: lucrările la instalaţii au fost proaste şi acum s-au spart toate ţevile, există restanţieri la cheltuielile la bloc şi toată lumea riscă să rămână fără utilităţi. Problemele au fost delegate viceprimarului Anna Horvath care a promis că, în cel mai scurt timp, le va rezolva.

 

Vicepreşedintele Asociaţiei Chiriaşilor din Cartierul Oser (ansamblul Blajului, Timişului, Rodnei), Orosz Attila a reclamat, la începutul lunii, o serie de probleme grave cu care oamenii, care stau în locuinţele sociale din acest ansamblu ridicat de primăriei, se confruntă. "Avem restanţieri de doi ani de zile, conform contractului de închiriere, după patru luni de zile ar trebui aceşti oameni evacuaţi. Nu ştiu metodele, dumneavoastră le ştiţi probabil mai bine. O doamnă, spre exemplu, este restanţieră din mai 2011 de când nu şi-a plătit cheltuielile. Nu vrem să rămânem fără utilităţi. Pur şi simplu nu avem bani de unde să plătim utilităţile pentru unele scări", a atras atenţia Orosz.

Acesta a adăugat că probleme foarte mari sunt şi cu cu instalaţiile de apă aferente acestor blocuri de locuinţe sociale. "Sunt multe centrale unde au puşcat pur şi simplu conductele de apă. În casa scărilor gresia s-a desprins şi lumea nu ştie ce să facă. Noi facem solicitări la primărie. Firma care a executat lucrările, Transilvania Construcţii, nu mai vine să ne facă nimic. Unii chiriaşi din apartamente, cu toate că li s-a adus la cunoştinţă că instalaţiile de apă şi ce au în apartamente sunt obligaţi ca să repare dânşii, pur şi simplu nu vor să-şi repare instalaţia de apă; apa iese, prin perete, în casa scărilor şi se distruge peretele. Dacă le batem la uşă, ne ameninţă că ne dă la poliţie, că de ce-i batem la uşă să-i atragem atenţia de aceste defecţiuni. Avem şi familii care nu se pot integra în societate, copiii lor fac ravagii, pur şi simplu sunt foarte multe persoane în vârstă, bolnave. Le e frică să iasă pur şi simplu pe casa scării, din cauza acestor persoane", a mai spus vicepreşedintele Asociaţiei Chiriaşilor din Oser. Alţi chiriaşi din cartier spun că, din cauza instalaţiilor de apă, există pierderi foarte mari pe reţea şi facturile la utilităţi ale oamenilor sunt încărcate.

 

Viceprimarul Anna Horvath a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a luat act se sesizările cetăţenilor şi că acestea au fost date în lucru direcţiilor de specialitate. "Avem cred în jur de zece persoane cărora le-am înaintat somaţii de evacuare, având în vedere că nu şi-au plătit chiriile, nici utilităţile. Pe partea de reparaţii am avut probleme cu licitaţia de contractare a firmelor care trebuie să se ocupe de repraraţiile imobilelor aflate în patrimonial nostrum. Acum suntem în linie dreaptă cu contractele şi vom mobiliza societăţile să facă reparaţii şi în asamblul din Oser", a spus Horvath.

 

Locuinţele sociale şi pentru tineri din cartierul Blajului, Timişului, Rodnei au fost pe lista proiectelor din primul mandat Boc la primăria Clujului. De altfel, Emil Boc şi-a anunţat candidatura pentru al doilea mandat la primăriei, în cadrul unei vizite organizate în acest cartier. În urmă cu cinci ani, 271 de familii clujene au primit cheile apartamentelor din cele 25 de blocuri construite cu fonduri de peste 50 de milioane de lei provenite din bugetul local.

 

La un an după ce locuinţele au fost inaugurate, în octombrie 2009, locatarii au marcat aniversarea de un an cu o petrecere la care l-au invitat pe primarul Sorin Apostu. Cu acest prilej câţiva cetăţeni adunaţi la petrecere au cerut ca ansamblul să îşi schimbe numele în "Boculeţ" sau "Miluţ", în cinstea fostului primar Emil Boc. Oamenii s-au plans atunci că locuinţele nu au fost repartizate corect, că familii cu cinci copii stau în garsoniere, în timp ce alţi cetăţeni singuri au jeep-urile la scară şi au primit apartamente cu două camere. Administraţia a promis încă de atunci că va face verificări de câte ori pe an asupra listelor celor care au primit locuinţe şi că va tria chiriaşii care au subînchiriat sau pe cei care nu îşi plătesc chiriile sau facturile la utilităţi.

 

Etichete
Comenteaza