Locuinţe sociale de lux, de 70 mp, cu 140 de lei chirie

Locuinţe sociale de lux, de 70 mp, cu 140 de lei chirie
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a împărţit cheile noilor locatari ai unor locuinţe sociale.

Imobilul are 46 de apartamente cu una sau două camere şi este amplasat pe strada Iuliu Coroianu, în apropierea gării. În clădire funcţionau laboratoarele Liceului Terapia, care şi-a restrâns între timp activitatea.

La ora 11:00, toate familiile erau prezente, iar primarul Emil Boc le-a înmânat tuturor cheile. Unii dintre beneficiari nu şi-au putut înfrâna lacrimile de bucurie.

Apartamentele sunt sociale mai mult cu numele: ele sunt deosebit de spaţioase, unele având chiar şi peste 70 mp. Holul este cât o cameră din vechile blocuri comuniste, iar baia este largă şi încăpătoare. Chiria pentru aceste spaţii este modică, de doar 2 lei/mp.

"La cele mai mari apartamente, chiria merge spre 150 de lei, dar la cele mai multe este în jurul a 100 de lei pe lună. Mulţumesc constructorului, care s-a achitat bine de sarcini, dar şi persoanelor din primărie care au contribuit la acest proiect, au fost multe probleme de ordin tehnic", a declarat Boc.

Printre cei care au primit chei se află şi persoane cu dizabilități, inclusiv pictorul Gheorghe Aştileanu.

"De patru ani aștept. Am primit inițial o locuință sub valoarea mea. Vreau să le mulţumesc mult primarului, viceprimarului, pentru că au reuşit să transforme acest spaţiu atât de bine. În ultimii ani am luptat mult pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, iar Clujul este printre primele orașe care respectă legea în acest domeniu", a declarat pictorul.

Boc a precizat că în viitorul apropiat va fi extins numărul locuinţelor sociale, în prezent existând 387 de persoane care au solicitat astfel de locuinţe. Dintre acestea, doar 302 cereri sunt eligibile.

În 2015 vor fi demarate două astfel de proiecte, un ansamblu urmând a fi construit pe str. Sighişoarei, iar celălalt, pe str. Ghimeşului. În momentul de faţă, proiectele se află în faza de documentaţie, lucrările fiind estimate să înceapă în acest an şi să se finalizeze în decursul unui an şi jumătate, cel mult doi, a subliniat primarul.

Emil Boc a afirmat că intenţionează să construiască astfel de locuinţe şi din fonduri europene, dacă exerciţiul financiar 2014-2020 va permite acest lucru.

Comenteaza