Locuri de parcare lipsă în zona creşelor şi a grădiniţelor. Părinţii vor să parcheze pe trotuar

Locuri de parcare lipsă în zona creşelor şi a grădiniţelor. Părinţii vor să parcheze pe trotuar
Clujenii ai căror copii sunt înscrişi la creşele şi grădiniţa de pe strada Moţilor sunt nemulţumiţi de amenzile încasate constant pentru parcarea neregulamentară. Aceştia se plâng de lipsa locurilor de parcare din zonă şi cer primăriei să le permită staţionarea pe trotuar.

Părinții care îşi duc copiii la creșele și grădinițele de pe strada Moților solicită să fie lăsaţi să parcheze pe troutuar pe o durată de 15 minute. Aceştia se plâng de aglomeraţia din zonă şi spun că nu au unde să îşi lase autovehicolul cât timp îi duc pe micuţi la creşă.

"Aş dori să semnalez o situaţie care a apărut pe str. Motilor, nr. 58 unde s-au mutat două creşe şi grădiniţă. În această zonă ar fi nevoie de câteva locuri de parcare pe durată scurtă de timp, în 2-3 intervale orare pe zi (dimineaţa în jurul orei 8, după-masa în jurul orei 5 şi eventual la prânz pentru cei cu program scurt). În curtea instituţiei nu este permis accesul cu maşina, şi pe buna dreptate, pot fi copiii ieşiţi afară şi nu vrem accidente nefericite.
Trotuarul este suficient de lat să permita oprirea autovehiculelor pentru maxim 15 minute până sunt lăsaţi/luaţi copiii de la creşă/gradiniţă, şi sa mai încapă 2-3 pietoni pe lângă maşinile oprite. Singurul aspect care mai este nevoie este ca Politia Comunitară să nu mai împartă amenzi"
, scrie un clujean pe domnuleprimar.ro

Reprezentaţii primăriei spun că solicitarea părinţilor de a fi lăsaţi să parcheze pe trourar nu poate fi realizabilă. O astfel de măsură ar produce o sufocare a circulaţiei, în special în orele de vârf, în care traficul este şi aşa un coşmar pentru şoferi. Cei care îşi duc copiii la instituţiile de învăţământ de pe strada Moţilor au ca alternative de parcare locurile din zona Parcului Central, respectiv stăzile Pavlov sau Coşbuc.

Dacă îşi parchează maşina neregulamentar, clujenii pot fi sancţionaţi cu amenzi usturătoare din partea Poliţiei Locale şi riscă ridicarea autovehicolului.

Comenteaza