Lucrări de întreţinere pe drumul județean Dăbâca – Panticeu

Lucrări de întreţinere pe drumul județean Dăbâca  – Panticeu

Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu.

„Este un drum extrem de important întrucât face joncțiunea cu drumul național DN 1C. Aceste lucrări vor permite locuitorilor din zonă accesul mai rapid și mai facil către drumul național și, implicit, către orașele importante din județ, respectiv Cluj-Napoca, Gherla și Dej, fapt ce va crea noi oportunități de dezvoltare a zonei”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările constau în aşternerea unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum în lungime de 9,3 kilometri. După stabilizarea stratului de balast, lucrările vor continua cu așternerea de covor asfaltic, în condițiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de 5,5 metri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrări este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, acolo unde situaţia o impune, se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier constând în plombări şi burduşiri. Proiectul prevede, totodată, realizarea de acostamente şi şanţuri, precum şi executarea de cosiri şi defrişări.

Până în acest moment, a fost deja așternut stratul de balast pe o lungime de aproximativ un kilometru.

 

Comenteaza